Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 9 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Zsákutca Várakozás

Halszálkás parkolás egy zsákutcában

Megtekintve: 1009

Érdekes levelet kaptam a napokban:

T. Kreszprofesszor!

Bp. I. ker. Attila köz. Bal oldalon halszálkásan kialakított parkoló. Jobb oldal megállni tilos tábla.

A köz végén kettő egymás melletti garázs. A parkoló vége kb egy kocsihossznyival előbb van, hogy a garázstulajdonosok meg tudjanak állni vagy várakozni a garázsuk előtt a parkoló autók zavarása nélkül. Eddig a tulajdonosok és a hozzájuk érkező vendégek is büntetlenül álltak ezen a területen.

A tegnapi napon (15.02.01. du. 13 óra) a területfelügyelőség mikuláscsomaggal jutalmazta várakozást. A megállni tilos táblán nincs kiegészítés, miszerint az utolsó négy méterre nem vonatkozik a tilalom.

A cikk folytatásához jelentkezz be!
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

csacsy | 2015.04.14

Tisztelt Pető!
Az esettel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy ha megtartom az előírt követési távolságot, de mégis az előttem haladónak ütközöm ki a vétkes? Hiszen, ha az előttem lévő gk. ütközik, nem lesz, vagy lerövidül a fékútja, amire én szerintem nem tudok felkészülni. A KRESZ hirtelen fékezésről ír, nem pedig fékút nélküli megállásról.
Tisztelettel
Gergely csaba

A KRESZPROFESSZOR | 2015.04.14

@csacsy
Jogos az észrevétel, a szabály alapján adott esetben elvárható követési távolságról beszélünk. Természetesen, ha rendellenes áll meg egy jármű, akkor arra nem tudunk felkészülni.

Garai Géza | 2015.02.10

Kedves Pető úr!
Új fiú vagyok az oldalon, de a közúton már közel 50 éve koptatom a burkolatot. Sok éve volt egy ráfutásos koccanásom az Erzsébet hídon buda felé. A kocsisor hirtelen feltorlódott, annyira lerövidült a fékút, képtelen voltam megállni. Néhány éve jártam a Gellért hegyen vendégekkel, néztem a híd forgalmát, a budai buszmegállóból elindult a 8-as busz a Hegyalja út felé, 10-15 másodperc múlva a Mátyás pince magasságában négy autó "állva maradt". Számtalanszor láttam ott koccanásokat, vélhetően ugyanettől történtek. Hol itt a megoldás.

Tisztelettel: Garai Géza ( a klúbrádiós műsora nagyszerű)

A KRESZPROFESSZOR | 2015.02.11

@Garai Géza
A helyzet nyilván forgalomtechnikai ötletekkel javítható, de a megoldást maga a KRESZ írja le:
"Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni."
Tehát a nagyobb követési távolság elvárható lenne.

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!