Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 2 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Kerékpár Gyalogosok

Kerékpárúton gyalogos

Megtekintve: 1034

Kedves Attila !

Szeretném megkérdezni, hogy kerékpárúton, lehet e gyalogosoknak közlekedni ?

Bocs a kérdésért, de annyi mindent kihagytak mostanában a magyarázat részből, hogy már néha elbizonytalanodik az ember.


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

utánfutós | 2018.09.03

És akkor vajon mi a különbség a gyalog- és kerékpárút között, hiszen ha a kerékpárúton is közlekedhet gyalogos, akkor nincs értelme a kétféle táblának. Csak annyi, hogy a kerékpárúton 30-cal mehetek, a gyalog- és kerékpárúton meg csak 20-szal. De mindkét esetben életveszély a gyalogosok közt haladni. Engem már "ütött el" gyalogos a kerékpárúton, és gyalogolhattam hazáig a tönkrement kerékpárommal. A járda pedig ott volt a túloldalon, de érdekes, hogy azt senki nem használja és mindenki a kerékpárúton közlekedik Almádiban.
Füreden pedig külön van, jól elválasztva, mindkettő széles (járda és kerékpárút), de a gyalogosok változatlanul rámennek. Ha szóltam a rendőrnek, nem foglalkozott vele, inkább elment más irányba...

gazso | 2018.09.08

@utánfutós
Van érdemi különbség, leginkább az akadályozási tilalmakban!
Persze indokolatlanul akadályozni a másikat általában is tilos...
De a gyalog- és kerékpárúton kategorikusan tilos a gyalogosnak a kerékpárost, kerékpárosnak a gyalogost akadályoznia: ld. a 24. § (13) és 54. § (10) bekezdéseket! Ezek csak a gyalog- és kerékpárútról szólnak.

(Más kérdés, hogy pl. Budapesteb az északi összekötő híd gyalog- és kerékpárútján hogy lehet ezt megvalósítani, amikor egyszerre ér utol két irányból kerékpáros gyalogost, és már hárman nehezen férnek el)

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!