Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 9 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Kerékpár Gyalogosok

Kerékpárúton gyalogos

Megtekintve: 2163

Kedves Attila !

Szeretném megkérdezni, hogy kerékpárúton, lehet e gyalogosoknak közlekedni ?

Bocs a kérdésért, de annyi mindent kihagytak mostanában a magyarázat részből, hogy már néha elbizonytalanodik az ember.


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

utánfutós | 2018.09.03

És akkor vajon mi a különbség a gyalog- és kerékpárút között, hiszen ha a kerékpárúton is közlekedhet gyalogos, akkor nincs értelme a kétféle táblának. Csak annyi, hogy a kerékpárúton 30-cal mehetek, a gyalog- és kerékpárúton meg csak 20-szal. De mindkét esetben életveszély a gyalogosok közt haladni. Engem már "ütött el" gyalogos a kerékpárúton, és gyalogolhattam hazáig a tönkrement kerékpárommal. A járda pedig ott volt a túloldalon, de érdekes, hogy azt senki nem használja és mindenki a kerékpárúton közlekedik Almádiban.
Füreden pedig külön van, jól elválasztva, mindkettő széles (járda és kerékpárút), de a gyalogosok változatlanul rámennek. Ha szóltam a rendőrnek, nem foglalkozott vele, inkább elment más irányba...

gazso | 2018.09.08

@utánfutós
Van érdemi különbség, leginkább az akadályozási tilalmakban!
Persze indokolatlanul akadályozni a másikat általában is tilos...
De a gyalog- és kerékpárúton kategorikusan tilos a gyalogosnak a kerékpárost, kerékpárosnak a gyalogost akadályoznia: ld. a 24. § (13) és 54. § (10) bekezdéseket! Ezek csak a gyalog- és kerékpárútról szólnak.

(Más kérdés, hogy pl. Budapesteb az északi összekötő híd gyalog- és kerékpárútján hogy lehet ezt megvalósítani, amikor egyszerre ér utol két irányból kerékpáros gyalogost, és már hárman nehezen férnek el)

taritibi | 2020.02.20

@gazso
Én arra volnék kíváncsi, hogy egy kerékpárúton lakott településen kívül a gyalogosnak hol kell közlekednie ? Jobb oldalt hiszen általában jobbra tartás van vagy baloldalt, mint a közúton a jármű forgalommal szemben ? Mert amíg ez nincs szabályozva, addig mindenki úgy kolbászol a kerékpárúton ahogy kedve tartja és ebből konfliktus keletkezik !!! Erre nincs semmi szabály !!!!!!!!!!!!??????????????? Tudna segíteni valaki ????

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

8.362

Legfrissebb hír
A legújabb jogsi kódok

A kártya formátumú vezetői engedélybe bejegyezhető kódok jegyzéke.

8. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez

Érvényes 2017.01.01-től.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!