Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 7 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Várakozás Járda

Parkolás a járdán

Megtekintve: 1122

2015.05.24-én 10.000.- Ft-os büntetést kaptam a II. ker. Polgármesteri Hivatal Városrendészeti és Környezetvédelmi irodájától - "megállt a járdán anélkül, hogy azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedné." Jogszabály szerint igazuk van.


Viszont: ahol megálltam, annál egy hellyel lejjebb van a megállni tilos tábla, tehát az alatt nyilván nem lehet megállni. Feljebb az egész Rómer Flóris utca jobb oldalán sehol nincs megállni vagy várakozni tilos tábla. A járdára fel vannak festve a gépkocsi helyek, kivéve ezt a két utolsót a megállni tilos tábla felett.  Úgy gondolom, hogy ezen a két helyen a járda mellett minden további nélkül megállhattam volna, semmi nem tiltja! 

Ez viszont teljesen ésszerűtlen, végig a járdán parkolnak, elég nagy a forgalom, busz is jár, ezért álltam a járdára.
Én a Rómer F. u. 34.-ben lakom, általában a másik oldalon parkolok, de már hosszú ideje látom, hogy rendszeresen állnak az említett két helyen autók, eddig büntetést sem láttam.


Bementem az önkormányzathoz, és kértem, hogy engedjék el vagy csökkentsék a büntetést. Azt mondták, nincs lehetőségük. Várjam meg a 30 napot, utána a rendőrséghez kerül, akkor fellebezhetek, de ha nem fogadják el, akkor már 20.000.- Ft a büntetés. Kérdéseim:
1. Mi a véleménye az ügyről?
2. Milyen jogorvoslati lehetőségem van?
Tisztelettel
Sz. István


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Buza Norbert | 2015.12.06

Azt megkérdezhetnéd, hogy milyen okból nem festették tovább az útburkolati jelet ami engedélyt adott volna a járdán való parkolásra.

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!