Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 1 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Parkolás

Parkolás kérdése

Megtekintve: 1181

Olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy a kresz szabálya szerint mekkora távolságot kell hagynom 2 egymás mögött álló autó között?

Mert „jószomszédom” fel akar jelenteni szabálytalan parkolásért, mivel csak 10 cm volt az autóink között, ami igaz is, viszont mögötte volt egy közel 2 méteres hely.

Vagyis nem tudott egyből kifordulni, hanem tolatnia is kellett szegénynek.


Kérdésem: megállja a helyét egy ilyes fajta feljelentés, vagy elég ha a képébe nevetek legközelebb ilyen esetben?


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

sartorius | 2015.05.08

Nem nagyon ér meglepetés, ha szűk a hely két várakozó autó előtt. Régebben a nagynak számító Lada, Wartburg, Dacia stb. személygépjárművek kisebbek, mint ma egy kis terjedelműnek mondható Suzuki. Legalábbis növekedtek a járművek méretei, viszont a parkolóhelyek mérete nem.
A problémám az, hogy a kisteherautóm hátsó ajtaját sokszor nem tudom használni, mert egy-egy autóval úgy parkolnak be az autóm mögé, hogy nem nyílik az ajtó. Ilyenkor nem gondolkodnak el ezen a kedves Hölgyek, vagy Urak? Ők mit szólnának, ha eltorlaszolnák az autójukat, hogy nem tudnák megközelíteni?

walaky | 2015.03.08

Én voltam tavaly egy hónapig Valenciában. Hihetetlen a számomra, hogy ez az egymásra állós parkolás mennyire elfogadott "alapállapot"! Minden autós így áll rá egymásra, és a beállást is így oldják meg.
A parkoláskor kimondatlan alapszabály, hogy soha ne tedd az autót sebességbe! És csak nagyon enyhe kézifékkel szabad rögzíteni, hogy egy szűk helyre parkolni akaró másik közlekedő szükség esetél arrébb tudja tolni az autódat!
Ilyenkor két eset lehetséges: vagy kiszáll, és arrébb tolja, vagy finoman nekihajt, és úgy tol rajta kicsit.
Aki ott jár, figyelje csak ezt meg, mert nagyon izgalmasnak találtam én is!
Minden autó négy sarka össze van karcolva, ott ebből senki sem csinál ügyet. Nem jelentgetik fel egymást, és nem ordítoznak emiatt a másikkal. És hihetetlenül ügyesen parkolnak, még a hölgyek is! Egészen szűk helyekre, két autó közé, ha csak fél méterrel nagyobb az autónál a hely, már megoldják! Utána sokszor a másik autóját rátolják az övékre, hogy legyen helye másnak is parkolni.
Hát igen, ez más kultúra. Nálunk két hete egy leheletnyire megpöccintettem a vonóhorgommal a mögöttem álló autót, és kirohant verekedni velem, pedig még egy karcolás sem látszott meg az eset után az autóján! Le sikerült csitítanom, és küldtem neki pár képet és videót a valenciai parkolási szokásokról. De kis híján rendőrségi ügyet akart belőle csinálni. Itt ha hozzá merünk érni a másik autójához, akkor máris feljelent, vagy megver. Nem hogy arrébb tolni?!?

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!