Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 6 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Baleset

Megfordulás 2-1 sávos úton

Megtekintve: 1042

Ha a 2 sávos úton haladva meg akarunk fordulni, az alábbi képen látható helyen a szemközti egy sávos útra, akkor hogyan tudjuk ezt szabályosan megtenni. (nincs megfordulást tiltó tábla, illetve nincs kötelező haladási irány, valamint kereszteződés van az adott helyen, amit nem stoplámpa irányít)

Normálisan én azt mondanám, hogy a belső sávból kell megfordulni, viszont a probléma az, hogyha onnan fordulsz, akkor kb keresztbe állsz csak be a másik sávra, hiába tekered teljesen el a kormányt a kezdetektől fogva. Ekkor tolatnod kell, ha tudsz, mert simán beállnak mögéd a továbbhaladók ha pirosat kapnak és nagy a forgalom, ekkor meg ott ragadsz (keresztbe).
Ha a külső sávból kanyarodsz, akkor kb 2-3 sec alatt megtudsz fordulni, direkt abba az egy árva sávba, viszont ekkor telibe átkanyarodsz a belső sávon... Még ha a belső sávra kicsit átmész, akkor se tűnik túl jó ötletnek ez a megoldás, viszont ez a leghatásosabb és gyorsabb... főleg amikor gyorsan kell megfordulj.
A harmadik, ami eszembe jut, hogy a belső sávból kezdjük meg a megfordulást balra indexelünk és a kanyarodás megkezdése előtt erősen jobbra megyünk majdnem teljesen át a jobboldali sávba... (na ez a legveszélyesebb szerintem...)

Melyik a tuti? hogy lehet ilyenkor a problémát megoldani?


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!