Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 7 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Autóbusz

Elszabadult hajóágyú (?)

Megtekintve: 764

"A BKK figyelmeztet, hogy mivel a megállóoszlop KRESZ-táblának minősül, a megállóban, valamint előtte 15, utána 5 méter távolságon belül autóval, motorral, biciklivel megállni tilos."

A BKK újra önállósította magát. Gondolt egyet és azt is vele gondolta, hogy amit mond az úgy is van...

Kérdésem: hogyan lehet rávenni a BKK-t, hogy a közlekedési szabályok olyan alapokon állnak, hogy azt a világ bármely pontjából érkező a helyi érvényes közlekedési szabályok ismeretében  szabályosan tudjon közlekedni. Ami nincs a KRESZ-ben az csak "grafiti" és nincs jogkövetkezménye.
Még azt is megteszi, hogy KRESZ táblának minősíti és fenyeget is a betartásának érdekében.

A szabályos megoldás az lett volna, hogy megpróbálják keresztül vinni, hogy a KRESZ-ben módosítsák a táblaképet. Az egységes EU szabályozás miatt remélem, hogy ez nem sikerülhet. Megfontolandó, hogy az EU tagsággal az a jogszabályváltoztatási kötelezettség is életbe lépett, hogy a meglévő szabályok első megváltoztatásával más eltérő szabályt alkotni nem szabad, hanem el kell érni az egységes szabályozást.

Várom válaszát:
Poczkodi Lajos


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!