Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 6 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Kerékpársáv Kerékpár Buszsáv

Buszsáv szélessége

Megtekintve: 828

Az V. kerületi József Attila utca BM melletti szakaszán a tér felé vezető oldalon a járda melletti buszsáv 2,75 méter széles! Igen, csak KETTŐ méter 75 centi. Ennek ellenére közös kerékpár-busz sávot jelöltek ki.

Máshol is hasonló balesetveszélyes helyzeteket okoznak a nem megfelelő sávszélességű főutakra kijelölt közös sávokkal.
Olyan "magyarázatokat" kapok a BKK-tól, hogy az előírásoktól eltekintenek, mert így látják jónak és a BKV sem panaszkodik!!

A neten látható Thököly úti balesetnél a külön kerékpársávot a buszsávba terelték. Egy olyan buszsávba, ahol a buszforgalom óránként 51 jármű! Itt a baleseti helyszínen a buszsávot elválasztó (záró)vonal szélességgel együtt mérhető 3,75 méteres sáv sem elegendő a szabályozás szerint. A járda szélétől a vonalig 3,64 méter!

Javaslom a kerékpárosok forgalmát a szabályozással biztonságossá, folyamatos forgalmúvá tehető, elenyésző forgalmú, főutakkal párhuzamos mellékutakra terelni. Ezen utak elsőbbségét néhány táblával kialakíthatnák a kereszteződéseikben, szemben a főutakon elveszett sávok, várakozóhelyek elvesztésével. Ezeken az utakon a kerékpárosokat sem tartanák fel a közlekedési lámpák, a nagyságrendi sebesség és tömeg miatt sem lennének annyira veszélyeztetve.

üdv:
95


AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!