Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 9 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Kerékpár Buszsáv

A jelzőlámpa BUSZ jelzése a buszsávot használók számára

Megtekintve: 1282

Tisztelt Kreszprofesszor!

A 12. kerületi Krisztina térről, a Mészáros utca felől lefelé haladva, a Krisztina körútra jobbra kanyarodva a jelzőlámpa felett "BUSZ jelzésre a jobbra kanyarodás megengedett" feliratú tábla van kihelyezve.


Két kérdést szeretnék feltenni a helyszínnel kapcsolatban:
 

1. Ez a tábla csak nyomatékosítja a szabályt, tehát a buszsávból minden esetben szabad jobbra kanyarodni a "BUSZ" jelzésre vagy csak akkor, ha  ki van helyezve egy ilyen tábla?


 2.Amennyiben a buszsáv kijelölt kerékpárút is egyben(mint a fenti helyszínen), a kerékpárosok a BUSZ jelzésre előre is elindulhatnak vagy meg kell várniuk a zöld jelzést?

Köszönettel:
Balázs


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

darvaskristof | 2015.02.14

Az úrvezetőket nyilván az is megzavarja, hogy máshol sok helyen a BUSZ jelzéssel egyidőben egy jobbra mutató zöld nyíl is megjelenik. Sokan azt hiszik, hogy ha az nem látható, akkor a jelzés csak a buszokra vonatkozik.
A képen látható szerencsétlen megfogalmazású tábla még tovább fokozza a zavart.
Ráadásul kétszeresen is pontatlanul fogalmaz a szöveg. Hiszen valójában nem csak JOBBRA, hanem BÁRMERRE, másrészt nem csak LEHET, hanem el KELL indulni annak, aki a buszsávban áll, akkor is, ha szabálytalanul van ott, hiszen - úgy tudom - ott csak forgalmi okból szabad megállni.

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!