Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 2 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Iskolabusz Gyermekszállító busz

Most akkor mi van az iskolabuszokkal?

Megtekintve: 1027

Ki ne látott volna még amerikai filmekben ilyen jelenetet?


De vajon megfigyelted-e, hogy amikor egy ilyen busz megáll, hogy a gyerkőcök kiszálljanak, a többi autós mit csinál?

Bizony bizony semmi mást, csak innen is, onnan is megállnak.

Nem csupán lelassítanak, nem csak óvatosak lesznek, hanem állnak egy helyben, mindaddig amíg a busz tovább nem indul. Igaz, erre a busz oldalából kicsapódó hatalmas STOP tábla is felhívja  a figyelmet.


Vajon tudod-e, hogy ma már a magyar KRESZ-ben is egy ilyen szigorított szabály szerepel? És, hogy aki ennek nem tesz eleget, brutális büntetést - akár 150.000 forintot is - fizethet?


A cikk folytatásához jelentkezz be!
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

PushyG | 2015.09.08

És ne felejtsük el a "jó" magyar szokást sem: a vészvillogóval való szabálytalan parkolás legalizálását.
Konkrét példa: a lakótelepen megállt kettő darab autóbusz gyermekszállítás táblával ellátva, vészvillogva (merthogy megállni tilos tábla volt kirakva). Oda mentem, hogy jelezzem, rendkívül szabálytalan amit csinál, mert az autók nem mehetnének el mellette, holott nyilvánvalóan csak várakoztak, nem történt gyermekek ki-beszállása. Elsőre nem is értette mit akarok mondani, nehezményezte, hogy nem tud máshol megállni. Többször kellett elmondanom, hogy nem azt nehezményezem, hogy hol áll, hanem, hogy a táblával együtt alkalmazott vészvillogó miatt itt egy darab autó sem közlekedhetne miattuk.

Mondanom sem kell, hogy az autósok nem álltak meg...

Noobbela | 2014.11.06

Tisztelt Buszos Kollégák!

Nem kellene ok nélkül kirakni a táblákat. Parkoló busz, és kint a tábla. honnan tudjam mikor nyitja az ajtókat, holott nincs is a buszban senki? Van egy lényeges félmondat is. kíséret nélküli gyermekek !!! 2 tanár 3 szülő esetén nem kellene a tábla.

Szóval, ne szívassátok a népet.


Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!