Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 9 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Villamos Sebességkorlátozás KRESZ módosítás

Repesztene az 1-es villamos, de nem lehet

Megtekintve: 955

"Szerdától jár újra teljes vonalán a felújított 1-es villamos. Leteszteltük, hogy a korábbi 44 perces teljes menetidő a megszüntetett lassújelek miatt 37 percre csökkent, de a villamos legfeljebb 51-53 km/órás sebességgel haladt ott is, ahol sokkal gyorsabban mehetne. A KRESZ ugyanis 50 km/órát engedélyez. Az NFM kezdeményezte ugyan a sebességhatár eltörlését, de a KRESZ-módosítás elakadt." (index.hu)

Teljes cikk

 

A cikk folytatásához jelentkezz be!
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Győző51 | 2015.07.07

Egy dolog a tervezési sebesség és egy másik dolog az engedélyezett sebesség.
Ismereteim szerint az autópályák tervezési sebessége 180 km/ó, mégis csak 130-al lehet menni.
Ez ugyan olyan, mint a gépkocsik képessége. Képesek, akár 200 vagy több km/ ó sebességre, mégse mehetnek a lakott területen 50 km/ó sebességnél többel.

Dredd | 2015.08.12

@Győző51
Amit mondasz ugyanolyan ostobaság, mint almát körtével összehasonlítani! A zárt pályás villamos pályát összehasonlítani egy autópályával botorság, mint ahogyan egy villamost egy gépkocsival.
Ha már okoskodni akarunk hasonlítsuk össze mondjuk az IC-vel: pl a Ferihegyi út mellett simán elcsavar 110km/h-val, mert a pálya megengedi és hála istennek nincs idióta korlátozás csak azért mert a gépkocsik ott 70km/h-val közlekedhetnek szabályosan
Mielőtt bárki kötözködni kezdene és balesetveszélyről kezdene ajvékolni: SENKI nem mondta hogy mindenhol (kereszteződés, megállók stb... ) 60km/h-vel repesztene a vili -vili?

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!