Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 4 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Kerékpár Hírek a közlekedés világából

Saját jelzőlámpa segíthetne a bringásokon

Megtekintve: 709

 

A szabálytalankodó bringásokat népszerű sport szidni, pedig néhány egyszerű forgalomtechnikai megoldással enyhülhetne a bringás-autós-gyalogos feszültség.

Autók motorházát csapkodó bringások, a csengető kerékpáros elől mérgesen ugráló gyalogosok, letekert ablaknál szitkozódó autósok - a témában mindenkinek megvan a saját, kellemetlen élménye, és a megcáfolhatatlan igazsága, melyről bármilyen társaságban órák hosszat szokás fröcsögni. A valóság azért ennél összetettebb. „A kerékpáros kontra autós kérdéskörben a szubjektív percepció nem elegendő a téma korrekt megítéléséhez, a statisztika sokkal beszédesebb” – állítja László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke aki gyorsan hozzá is tette: Lakot területen belül a kerékpáros balesetek 70 százaléka az elkülönített kerékpárút és úttest kereszteződésében történik. Ha belegondolunk, logikus: a két jármű korábban nem együttműködve közlekedett, nem is látták egymást, mielőtt „találkoztak”. Persze létezik a problémára álmegoldás, a mostani módi (és kijelölés) szerint a bringásnak a kereszteződésnél le kell szállnia és áttolnia a bringát az úton, ez azonban teljesen életszerűtlen, nem csoda, ha nem is működik.

FOLYTATÁS

Az Origo cikke

Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Noobbela | 2014.11.06

Be kellene tartaniuk a közlekedési szabályokat és nem keresztbe fordulni az Astoriánál vagy felmenni a BAH csomóponti felüljáróra, ahova ki van téve az ország egyik legnagyobb kerékpárral behajtani tilos táblája. A gondolkodásmódját kellene változtatnia egy két kerékpárosnak, nem pedig eszközöket telepíteni első körben. Ami nekem piros az legyen neki is az és ne üsse el a gyalogost a zebrán mert ő csávó.

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!