Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 9 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Kerékpár Hírek a közlekedés világából

Kreatív kerékpárosok környezettudatossága

Megtekintve: 706

Idén is megrendezésre került „A fenntartható mobilitás hete” . Egy csapat litván biciklis kreatív - és okos -     módszert eszelt ki arra, hogy felhívja a járművezetők figyelmét  a környezettudatosságra, illetve a kerékpárosok védtelenségére a közúti közlekedésben. 


Bambusz szerű anyagból egy autó méretű vázat készítettek, ami kiválóan imitálja méretbeli különbségét egy kerékpárhoz képest.


A különböző színeknek jelentőségük van, ezzel próbálták fokozni a láthatóságot, jelezvén az autósok felé, hogy a tükrök használata mellet a holttér figyelése is életbevágóan fontos lehet. 


Az ötletgazdák célja persze nem (csak) az, hogy szabaduljunk meg autónktól és pattanjunk nyeregbe vagy, hogy azonnal vegyük meg a Bkk. éves bérletét. Csupán ilusztrálni kívánták, hogyan is fest egyetlen ember egy autóban, mekkora helyet foglalva el az utakon. 


Ha tehetjük ne egyedül utazzunk és figyeljünk oda a "kisebbekre" . Legközelebb jusson eszünkbe egy kigyózó forgalmi dugóban ülve mennyi időt és üzemanyagot spóroltunk volna meg, ha hasonlóan gondolkodnánk, mint Litván barátaink. 

Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!