Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 3 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Rakodóhely Parkolás Megállás Kerékbilincs

Kerékbilincs Matthäusnak

Megtekintve: 972

Kerékbilincset raktak Matthäus autójára

"Drágán kávézott Lothar Matthäus. A 150-szeres német válogatott focista, a magyar nemzeti csapat korábbi szövetségi kapitánya az V. kerületben volt figyelmetlen a parkolásnál, s ezért bizony a frissítő árán felül büntetést is fizetnie kellett." (Blikk)

A teljes cikk


Teljesen jogos volt a büntetés,

ugyanis azon a helyen ahol a híres focista megállt a kávéra, egy közlekedési tábla van:

Az alsó táblát úgy kell értelmezni, hogy 7 és 14 óra között 5 méteren belül itt rakodóhely található az áruszállító járművek részére.

Más jármű csak akkor lehet itt, ha a vezető a közelben tartózkodik, és ha egy áruszállító érkezik, akkor szabaddá tudja tenni a helyet.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vezető benne ül a kocsiban, vagy a jármű mellett tartózkodik, de semmiképpen nem azt, hogy közben kávézik a cukrászdában.

Azaz jogos a büntetés!

Ugyanakkor a kerékbilincs egy érdekes megoldás ebben a helyzetben, hiszen a lebilincselt jármű így fogja a helyet egy érkező ténylegesen árut szállító jármű előtt.

Összességében tehát jól járt a híresség, hiszen a KRESZ alapján az itt szabálytalanul tartózkodó járművet a hatóság el is szállíttathatta volna.


Külön érdekesség a tába alatti időszak megjelölése, ami így néz ki:

A KRESZ ugyan nem említi ezt a jelölésformát, de valószínűleg mindenki számára egyértelmű:

A tilalom csak hétfő és péntek között él. Hétvégén, valamint az időkorlátozáson kívül itt szabadon lehet parkolni!


Ha nem tudod mi a különbség megállás, várakozás, parkolás között, akkor figyelmedbe ajánlom ezt a cikket!


Aki magyaráz:

Pető Attila a „Kreszprofesszor”

Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

ETELE55 | 2015.02.15

Ha jól emlékszem kedves Professzor Úr egy műsorban azt mondta hogy egy oszlopon 5 tábla elhelyezése a szabályos. A másik ami elgondolkoztatóbb, hogy szöveges iskolafeladatnak is nevezhetnénk, mivel 7 azaz hetes sor olvasnivaló van ezen a táblán. Most vagy megállok a kereszteződésben olvasni, vagy leparkolok, kiszállok hogy visszasétáljak elolvasni a táblákat, de akkor már el is követtem a szabálysértést a várakozni tilos tábla tiltása ellen.!?

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!