Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 6 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Hírek a közlekedés világából Gyalogosok

A táncoló fényjelző

Megtekintve: 725

Tegyük fel magunknak a kérdést. Hogyan tehetnék biztonságosabbá a városunkat? A Smart (ugyanaz a cég ami a Smart autókért felelős) egy brilliáns ötlettel állt elő, ami 81%-kal csökkentte a gyalogosok átkelését a piros jelzésen.


A fejlesztők elmondása szerint a gyalogosok, azért mennek át szabálytalanul a zebrán, mert türelmetlenek és unatkoznak, ezáltal a gyalogos átkelőhelyek igazán veszélyes elemét képezik a városi közlekedésnek.

Innen jött az ötlet:

"Mi lenne ha, lekötnék az átkelésre váró emberek figyelmét  és még jól is szórakoznának?"


Láthattunk már hasonló próbálkozásokat az évek során, de azok egy idő után monotonná váltak, mint az eredeti "piros emberke" vigyázzállása. Ebben az esetben más a helyzet, ugyanis minden piros jelzésnél más és más táncmutatványokkal szórakoztatják egymást a járókelők. 


A gyalogosok biztonságát és jókedvét fokozó eszköz több nagyvárosban  is megtalálható, így nem kizárt, hogy egyszer hazánkban is belebotolhatunk egy táncoló fényjelzésbe.

A cikk folytatásához jelentkezz be!
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!