Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 2 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

KRESZ Kommandó

Na most akkor ez hogy is van?

Megtekintve: 2884

Köszönet Berlai Gábornak a Kékestetőn készített fényképéért.

Neki köszönet, mi meg törhetjük a fejünket, vajon mit is jelenthet ez így?

 


 

 

A cikk folytatásához jelentkezz be!
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Menyhárt Ádám | 2021.08.16

Egy zsákutcába mi másért, mint célforgalomból lehet behajtani? Az is egy cél, ha az utca végén megállok, megfordulok, és visszajövök. Egyre több helyen látom ezt az eleve értelmetlen táblakombinációt. A STOP tábla itt értelmezhetetlen, ahogy előttem is írják, az kereszteződés elé, a másik kettő út kezdetésre való.

gazso | 2017.07.08

A zsákutca is kétirányú, a tábla a kivételektől eltekintve a mindkét irányban való közlekedést tiltja, teljesen helyesen.

Zahorán Gyula | 2017.06.07

Nincs külön behajtást tiltó tábla, attól függően, hogy átmenő út, avagy zsákutca, eddig OK. A hiba az, hogy a STOP tábla kereszteződés előtt érvényes, a többi pedig útszakaszra vonatkozik, amit kereszteződés felold. Tehát tuti szét kéne bontani 2 oszlopra. (Hogy ki-mikor vizsgázott, hogyan tanulta valamikor, tök mindegy. Sajnos "magyarországunkban" nagyon jellemző, hogy nem követik a változásokat...)

Attila7 | 2015.09.09

Én így hirtelen 1 értelmezést látok.
Egy olyan útszakasz következik, ahol van pl. egy iskola, ahová beengedik a járműforgalmat, de a iskola után meg egy pl. családi házas lakónegyed van, ahová meg nem akarják már beengedni a járműveket. Ezért az iskola után kitesznek lakó-pihenő övezet táblát, ahová ugye csak célforgalommal lehet behajtani a kifejezetten odamenőknek. (És az utca túlsó végén szintén kint van a lakó-pihenő övezet táblája.)
Tehát aki az iskolához megy, az készüljön arra, hogy vissza kell fordulnia, nem mehet tovább (neki szól a zsákutca), mert ő csak átmenne a lakónegyeden, nem odamegy, ha arra menne. Ezért kell az iskolából eljövet erre visszafelé jönnie, tehát neki szól a zsákutca.
Aki viszont a lakónegyedben lakik, az tudja, hogy számára nem zsák az utca, mert őneki joga van bemenni a lakó-pihenő övezetes táblán túl, hiszen ő ODA MEGY. És ha ő onnan el akar menni, akkor jöhet erre vissza is, de mehet tovább, és az utca túlsó végén hagyja el a lakó-pihenő övezetet az ott levő táblánál.
Az itteni célforgalmas piros szegélyes tábla pedig azért került ide, hogy az ez előtti útszakaszon (itt a hátunk mögött) keletkező parkolási igénnyel (pl. étterem, áruház) ne terheljék az előttünk levő (iskolás) szakaszt.
Kicsit összetett, de lehetséges. A példa az életből vett, csak egy-két funkció más, de a váza ilyen.

Győző51 | 2015.07.07

1971-ben vizsgáztam és úgy rémlik, hogy akkor a tábla jelentéseaz volt, hogy "Minden jármű forgalma tilos" 1976-ban volt egy nagyobb KRESZ módosítás és szerintem akkor változtatták meg a tábla jelentését.
Vagyis, ha elég régen tették ki, akkor még jó volt a tábla kihelyezés.
A jelenlegi táblákkal szerintem nem lehet korlátozni a behajtást, hacsak nem a gépjárművel behajtani tilos táblát tesszük ki, alátéve a kivételt.

juhaszgabor | 2015.01.11

Véleményem szerint az utcába behajthatok ha ott lakom , vagy oda szállitok árut .Az átmenő forgalom itt szóba sem jöhet , hiszen a zsákutcának nincs másik kijárata !

borbelytech | 2014.11.07

A zsákutcába is be kell néha menni! Behajtani tilos táblát nem rakhat ki, mert nem társítható a kivéve célforgalommal! A folyamatos közlekedést viszont valahogy gátolni kell. ( szerintem )

Wilfing Zoltán | 2014.11.06

A kivéve célforgalom felmentést ad,vagy nem?

Noobbela | 2014.11.06

szerintem nem mindkét irányból behajtani tilosnak rakták ki, hanem minden járművel behajtani tilos.

Ox | 2014.11.06

Végül is, itt bárhova megyünk, az "célforgalom"...

cslaci | 2014.11.06

Elképzelhető, hogy a másik végén van egy gyalogút, ahol kerékpárosok is szoktak járni, így azok sem jöhetnek ezen a szakaszon szembe, csak ha tolja a kerékpárját.

Udvardy József | 2014.11.06

Nagyon gyakori, hogy akkor is ezt a táblát rakják ki, ha egy iskolának, cégnek stb egy bejárata-kijárata van s így ez értelemszerűen zsákutca.
Az útszakasz egy része valamilyen ok miatt lezárásra került s így mindkét irányból ki lehet rakni ezt a táblát.

Új hozzászólás írása
További hozzászólások
Klubtag Számláló

9.235

Legfrissebb hír
A legújabb jogsi kódok

A kártya formátumú vezetői engedélybe bejegyezhető kódok jegyzéke.

8. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez

Érvényes 2017.01.01-től.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!