Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 3 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Megállás

Megállni (várakozni) tilos, adott napon

Megtekintve: 3704

Egyre több helyen lehet találkozni olyan megállási, várakozási tilalommal, ahol a kiegészítő táblán a hét napjai találhatók.


Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy egyáltalán nem egyértelmű, hogy az adott szabály hétfőtől péntekig, vagy csak szombat-vasárnap van érvényben.

 

 

 

A cikk folytatásához jelentkezz be!
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

TaijiMaster | 2019.04.24

Engem egy ilyen tábla alatt büntettek meg egy munkanap áthelyezéses szombaton :)

Vas Dávid | 2018.03.30

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ma (nagypéntek, ami idéntől állami ünnep) parkoltam egy ilyen tábla (várakozni tilos, 10m, H-P, rakodási terület) alatt és elszállították a kocsit. Szerintetek ünnepnapra is vonatkozik hogy tilos pénteken állni, vagy a szombat vasárnap szabad az ünnepnapokat is magába fogalja?
Köszönöm

gazso | 2018.04.05

@Vas Dávid
Ha betű szerint értelmezzük a KRESZ-t (és mivel jogállamban élünk, nem sok más ötletem van, hogy máshogy lehetne értelmezni általában) akkor nem mindegy, hogy a tilalom hétfőtől péntekig vagy munkanapokon érvényes. A munkanapi tiltás nagypénteken nem érvényes, a pénteki az én olvasatomban sajnos érvényes.

Más kérdés, hogy az elcserélt munkanapokon és a ledolgozott szombatokon mi a helyzet a hét napjaival jelzett tilalmakkal, szerintem ott sem kell figyelembe venni a cserét a megállási/várakozási tilalmaknál, ami egyes munkanap szombatokon parkolási káoszt okozhat.

A fix napi titlásnak jellemzően a hét egy napjának adott napszakában lehet igazán értelme, az úttest takarítása érdekében.

Virus | 2018.03.31

@Vas Dávid
attól még más dolgozhat ünnepnapokon, a parkolás ingyenes a parkolóban ebben az esetben ez nem parkoló .ha van a tábla alatt időkorlátozás aszerint várakozhatsz

Vilkas | 2016.05.27

Mert a megoldás nem a KRESZ-ben található, hanem a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről szóló 83/2004 GKM rendeletben, annak is a Mellékletének 24. pontjában:

"24.5. A napot és időszakot jelző kiegészítő táblán a hatályos napokat - neveik kezdőbetűjével -FEKETE alapon, a többi napot SZÜRKE alapon fehér betűvel kell jelölni."

Dredd | 2015.08.12

Ezek szerint csak számomra egyértelmű, hogy H-K-Sz-Cs-P -re vonatkozik a tiltás (logikusan is) míg Sz-V LE VAN SZÜRKÍTVE, tehát ha hirtelen ránézek egy ilyen táblára (több idő nem is nagyon van) ORDÍTanak a fekete kockák a szürkével szemben!
Aki ide ír használ számítógépet is - tehát végképp nem értem az értelem értelmezhetetlen problémáját! Ugye még sosem láttatok leszürkített - tehát nem aktív menüpontot egyetlen programban sem????? - szoftver ergonómia ;) tudományosan ki van találva - vezeti a szemet és többlet információt közvetít a színezés. Pl ezzel szemben: "Sz-Cs"...na akkor ez milyen intervallumot is jelent??? Szerdától Csütörtökig vagy Szombattól Csütörtökig??? esetleg szélsőséges esetben : Sz-Sz?? ;)
Ettől függetlenül természetesen el kell fogadni a szakértő véleményét, mivel "Valóban, a KRESZ-ben nincs ilyen értelmezés." - tehát a tábla szabálytalan... viszont azt majd -ahogyan Attila is szokta emlegetni- a bíróság fogja eldönteni adott esetben egy fellebbezés kapcsán ;)

kardosmarton | 2015.06.12

Ahhoz, hogy valaki agya felfogja ezt a táblaerdőt, nem lelassítania kell, hanem ki kell szállni az autóból, hogy megfejtse a rejtvényt. ha tudja..
A Várkert előtt, ugyanez, csak behajtani tilossal sz-v. Hétvégenként több száz fotó lesz a háromlábúval...

Új hozzászólás írása
További hozzászólások
Klubtag Számláló

8.362

Legfrissebb hír
A legújabb jogsi kódok

A kártya formátumú vezetői engedélybe bejegyezhető kódok jegyzéke.

8. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez

Érvényes 2017.01.01-től.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!