Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 3 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Várakozás Járda

Parkolás a járdán

Megtekintve: 2680

2015.05.24-én 10.000.- Ft-os büntetést kaptam a II. ker. Polgármesteri Hivatal Városrendészeti és Környezetvédelmi irodájától - "megállt a járdán anélkül, hogy azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedné." Jogszabály szerint igazuk van.


Viszont: ahol megálltam, annál egy hellyel lejjebb van a megállni tilos tábla, tehát az alatt nyilván nem lehet megállni. Feljebb az egész Rómer Flóris utca jobb oldalán sehol nincs megállni vagy várakozni tilos tábla. A járdára fel vannak festve a gépkocsi helyek, kivéve ezt a két utolsót a megállni tilos tábla felett.  Úgy gondolom, hogy ezen a két helyen a járda mellett minden további nélkül megállhattam volna, semmi nem tiltja! 

Ez viszont teljesen ésszerűtlen, végig a járdán parkolnak, elég nagy a forgalom, busz is jár, ezért álltam a járdára.
Én a Rómer F. u. 34.-ben lakom, általában a másik oldalon parkolok, de már hosszú ideje látom, hogy rendszeresen állnak az említett két helyen autók, eddig büntetést sem láttam.


Bementem az önkormányzathoz, és kértem, hogy engedjék el vagy csökkentsék a büntetést. Azt mondták, nincs lehetőségük. Várjam meg a 30 napot, utána a rendőrséghez kerül, akkor fellebezhetek, de ha nem fogadják el, akkor már 20.000.- Ft a büntetés. Kérdéseim:
1. Mi a véleménye az ügyről?
2. Milyen jogorvoslati lehetőségem van?
Tisztelettel
Sz. István


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Buza Norbert | 2015.12.06

Azt megkérdezhetnéd, hogy milyen okból nem festették tovább az útburkolati jelet ami engedélyt adott volna a járdán való parkolásra.

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

10.413

Legfrissebb hír
A legújabb jogsi kódok

A kártya formátumú vezetői engedélybe bejegyezhető kódok jegyzéke.

8. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez

Érvényes 2017.01.01-től.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!