Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 6 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

STOP tábla KRESZ Büntetés

KRESZ morál, pénzbehajtás, elsőbbség

Megtekintve: 1516

Tisztelt Kresz Professzor Úr!

Elég régóta kérdezek és Ti mindig korrekten válaszoltok.
Szeretném ismét Pető Attilát a KRESZ professzorát kérdezni, hogy most megint aktuálissá vált egy kérdés ezekkel a szuper kamerákkal. A  biztonsági övet miért kötelező bekapcsolni? Lehet, hogy butának hangzik a kérdés és a válasz rövid és egyszerű, hogy mert  a KRESZ előírja. De ez olyan, mintha én szemüveges lennék és nem veszem fel és nekimegyek az asztalnak. Tehát az az én bajom. A biztonsági öv használata is az én felelősségem. Azzal nem veszélyeztetem a másikat, tehát ezért miért büntetnek?

És mit ír a KRESZ ezzel kapcsolatban? Magam előtt kell bekapcsolni, vagy mögöttem is be lehet kapcsolni? A lényeg, hogy be legyen kapcsolva nem?


A másik, hogy Attila elmondta a rádióban, hogy ez a kamera rendszer elviekben jó és visszatartó ereje van és ezzel talán a közlekedési morál is javulni fog. Annyiban nem értek egyet ezzel, hogy akkor lenne talán visszatartó ereje és akkor lenne korrekt a dolog, ha nem a büntetésre fektetnék a hangsúlyt, hanem a megelőzésre. Vagyis, ha kitáblázzák, hogy figyelj, itt kamera van, akkor ez a figyelmeztetés egy felhívás és ha beleszaladok valamibe, akkor azt mondhatom, hogy korrekt, mert figyelmeztettek előre. De így lesből lefotóznak és azonnal büntetnek. És nyilván mindenki elkövet valamilyen hibát vezetés közben, amit büntetni lehet. Egy kézzel fogom a kormányt a 10óra 10 perc helyett, telefont fogom a kezemben, irányjelzőt elfelejtem használni kikerüléskor stb. Miért nem figyelmeztetnek először, ha valaki elkövet egy apró hibát? Miért nem küldenek ki egy olyan figyelmeztetést, mint a sportban, hogy előbb figyelmeztet a játékvezető, aztán büntet?  
Elfogadom, a gyorshajtás rossz dolog és a piroson való áthaladás még rosszabb és büntetni kell! De miért kell figyelmeztetés nélkül a pénzbehajtásra koncentrálni?


Mégegy régi-új kérdést szeretnék feltenni.

Kispesten lakom és minden nap szembesülök egy hihetetlenül veszélyes kereszteződéssel, ahol az autósok kaszkadőr módjára suhannak át egymás előtt. A Kisfaludy és a József Attila utca kereszteződéséről van szó. Számomra érthetetlen, hogy megváltoztatták az itteni KRESZ-t és engedik parkolni a (József A. u) mellék utcában az autókat, úgy, hogy nem férnek el mellettük a behajtani szándékozó autók, de még a főútról jobbra szándékozó autók sem, hiszen a kihajtani akaró autók ott sorakoznak a parkoló autók mellett. Ezért aki a kereszteződésen át szeretne menni, az fékezésre kényszeríti a főútvonalon haladó autókat, buszokat.


Hogy engedhetik meg a József Attila utcában a parkolást ezen a rövid szakaszon. Ráadásul a további hosszon már tiltva van!!!!!

Nagyon sokszor történtek itt karambolok. Oldalról nagy lendülettel belerohant az egyik a másikba, aki át akart suhanni a kereszteződésen. Érdemes lenne személyesen megnézni elrettentő példa gyanánt. Hogy ez senkinek nem tűnik fel, számomra felfoghatatlan.

Köszönöm megtisztelő válaszukat!

Üdvözlettel állandó hallgatójuk: E.T.


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Hollósi Béla | 2019.06.17

A sebességtúllépés fotózásakor a törvény szerint ugye nem lehet másik mozgó jármű a képen (esetleges hibás visszaverődés) Ezt a rendőrség nem ismeri. Fotót kaptam, 5 db fényképpel, amin a 3 első képen azén kocsim látható , de a 4. és 5. képen szemben közlekedő másik kocsi is van , sőt az 5. képen már csak az ő rendszáma látható (az én kocsimaz ő takarásában van, mégis ezen az 5. képen van a sebesség érték, és meg is bűntettek érte. Helyes-e ez?

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

8.362

Legfrissebb hír
A legújabb jogsi kódok

A kártya formátumú vezetői engedélybe bejegyezhető kódok jegyzéke.

8. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez

Érvényes 2017.01.01-től.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!