Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 4 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Megállás KRESZ

Közúti igazoltatás új rendje?

Megtekintve: 1831

Tisztelt Címzett!

Kérem tájékoztatását az alább leírtakról.

Rövid történet: A napokban személyautóval közlekedtem közúton,azt észleltem,hogy mögöttem egy rendőrségi autó minden megkülönböztető jelzését használva közeledik felém

Én irányjelző jobbra lassítok, lehúzódok, de nem álltam meg. A rendőrautó nem előzött meg, mögöttem égtelen szirénázva villogva. 

Gondoltam valami nem stimmel, talán a tetőcsomagtartón szállított árú szabadult el. 
Ekkor a rendőr urak elég erélyesen lekaptak,hogy nem álltam meg mikor ők villogtak, meg szirénáztak. 
 

Töredelmesen bevallottam, hogy 1968-ban vizsgáztam azóta nem olvastam az új KRESZ-t, hasonló ellenőrzési módot csak a nyugati filmekben láttam.

Másik kifogás: Nem megfelelően van rögzítve az árú a tetőcsomagtartón. Egy rotakapát szállítottam, 16mm vastag kötéllel volt rögzítve, az intézkedő rendőr szerint KEVÉS!  Elszakadhat.

Kérdéseim:

Honnan tudom,hogy a megkülönböztető jelzését használó rendőrautó valahová siet, ezért lehúzódom, elengedem, de nem állok meg, vagy éppen igazoltatni akar és meg kell állnom.?

Ki határozza meg, hogy a rakományom biztonságosan rögzítve van, ha a rendőr szerint, nem jó, szerintem pedig megfelelő.? 

Vitának helye nem lehet,mivel rajta van az egyenruha. Hol találom meg a KRESZ új szabályát, hasonló közúti ellenőrzésekről?

Válaszát köszönöm.


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Győző51 | 2015.07.13

A rendőrautókat felszerelték kamerával, ami rögzíti a rendőrautó előtt történteket, így nem lehet őket bármivel megvádolni. Egy bibi van, hogy a kamerák felszerelésével egy időben nem módosították a KRESZ-t. Ha a rendőrautóból szabályosan állítják meg az autót, akkor semmit sem lát a kamera, mert előre néz, a delikvens meg hátul van. Csak akkor tudják felvenni az intézkedést, ha szabálytalanul állították meg az autóst. Valahogy össze kellene hozni a jogszabályt az élettel és a berendezéssel!

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

9.235

Legfrissebb hír
A legújabb jogsi kódok

A kártya formátumú vezetői engedélybe bejegyezhető kódok jegyzéke.

8. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez

Érvényes 2017.01.01-től.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!