Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 9 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Parkolás Mozgáskorlátozott

Jogtalan parkolás a Tesco családos- és mozgássérült parkolójában?

Megtekintve: 2002

Tisztelt Pető Attila!

2015.01.19. délelőttjén, a tatabányai kis Tesco parkolójában kerestem parkolóhelyet és szokásomhoz híven - mivel nagycsaládos (4 gyermek édesanyja) vagyok - a Tesco parkolójában tipikus családos parkolóhelyet választottam.

A vásárlás végeztével legnagyobb döbbenetemre egy 50.000 Ft-os büntetőcédula fogadott autóm szélvédőjén. Érdeklődésemre kiderült, hogy azon a jogcímen kaptam a büntetést, hogy rokkantak számára fenntartott parkolóhelyre álltam.


A közterület illetékese azt is közölte továbbá, hogy a Tesco - bár a parkolóhely a Tesco saját tulajdonát képezi, azaz a Tesco magánterületének minősül - szerintük az adott táblát jogellenesen tette ki, ezért az nem mérvadó.

Az áruház vezető azt javasolta, hogy vegyem fel a kapcsolatot a Tesco központjával a kapcsolatot (ez megtörtént, a fényképeket elküldtem, de visszajelzés azóta nem érkezett) és kérjek igazolást arra vonatkozóan, hogy a Tesco által kitett tábla igenis mérvadó.

Ezt a büntetést jogtalannak érzem, hiszen mikor az adott parkolóhelyre beálltam, a Tesco által elhelyezett tábla révén teljesen jóhiszeműen jártam el.

Előre is köszönöm mielőbbi válaszát.


 

A cikk folytatásához jelentkezz be!

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

vmaxter | 2020.04.25

És mi a helyzet, amikor a Tesco megállni tilos táblákat helyez ki a parkolóhelyre, papírra nyomtatott kiegészítő szöveggel?

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

8.362

Legfrissebb hír
A legújabb jogsi kódok

A kártya formátumú vezetői engedélybe bejegyezhető kódok jegyzéke.

8. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez

Érvényes 2017.01.01-től.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!