Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 6 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Kerékpársáv Elsőbbségadás

Autósnak vagy kerékpárosnak van elsőbbsége?

Megtekintve: 2282

Szeretném megtudni, hogy ilyen esetben mikor a kerékpár sáv elfogy azaz jelen esetben sárga szaggatott vonal lesz a folyamatos sárga vonalból és ezen szaggatott vonal kivezetésre kerül a járda vonaláig  és emiatt a kerékpáros az autósok részére fenntartott útrészre kell, hogy kijöjjön az eddig védett sávjából akkor az autósnak vagy a kerékpárosnak van e elsőbbsége  hisz ha a kerékpársáv megszűnik akkor ugye amennyire lehet jobbra kell tartson az autós is azaz a járda fele.

Amennyibe az autósnak van elsőbbsége akkor akár a kerékpáros meg is kell álljon amíg be nem engedik/el nem fogy a kocsisor, hogy besorolhasson!?

Várom válaszukat melyet előre is köszönök.


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

gazso | 2016.11.09

Ebben a témakörben (is) az a legproblémásabb, hogy a járművezeztők hajlamosak elfelejteni, hogy az elsőbbségre kötelezett jármű az elsőbbséggel rendelkező járművet haladási irányának, sebességének csekély mértékű megváltoztatására kényszerítheti. Tehát utolsó pillanatokban rágyorsítással a kerékpárost megállásra kényszeríteni próbálni nem jó ötlet.
Nemrég más blogon volt kielemezve egy videóval rögzített eset egy kerékpárossal és egy csuklósbusszal, a csuklósbusz két rövid sarokkal a kerékpársáv megszűnése után csapta el a kerékpárost, ahol a sáv később össze is szűkült -- ráadásul a kerékpáros és a busz között a sáv megszűnésekor még nem volt érdemi sebességkülönbség.

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

9.235

Legfrissebb hír
A legújabb jogsi kódok

A kártya formátumú vezetői engedélybe bejegyezhető kódok jegyzéke.

8. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez

Érvényes 2017.01.01-től.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!