Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 8 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!
Útkereszteződés
kep

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

kép

Szomorú baleset történt Lajosmizsén, ráadásul egy 13 éves kislányt okolnak érte. Pedig most az eljáró hatóságnak nincs igaza!

kép

A sebességkorlátozó jelzőtáblák az úttest teljes szélességére vonatkoznak. És bár lehetséges lenne a sávonkénti sebességkorlátozás, ezzel az útkezelők nem élnek.

kép

A kötelező haladási irány jobbra táblát olyasformán is le lehetne fordítani, hogy egyenesen és balra tilos tovább haladni.

kép

Vajon a Nagykőrösin, ahol 70 km/óra a megengedett, mennyivel mehetek egy kereszteződés után?

kép

Igaz, hogy egy parkoló van balra az autótól de attól az még kereszteződés ami táblával is meg van jelölve.

kép

Most, hogy kijött a feljelentés és kezdtem ennek utána olvasni, már elbizonytalanodtam. mögöttem ugye a zsák utca és a várakozni tilos tábla, előttem pedig az egyirányú és a megállni tilos az út bal szélén.

kép

A KRESZ 40. § 5 d. pontja szerint akkor tilos a megállás az úttestek széleinek metszéspontjától számított 5 méter távolságon belül, ha a közúti jelzésből más nem következik, és ha nem műszaki hiba okozta a megállást

kép

Az interneten sehol nem találtam jól értelmezhető magyarázatot vagy rajzot, hogy ebben az esetben mi minősül az "útkereszteződés metszéspontjának"

kép

Értelmezésem szerint a gyalogosok kereszteződésen áthaladását a járda egyenes vonalában a túlsó oldalra biztosítani kell a várakozó járműveknek, akkor is, ha a képen látható módon lekerekített a sarok!

kép

A szürke autóval parkoltam és megsértettem a :kresz 40.§(5)/d bekezdését.

kép

A kereszteződés ugye feloldja az előző tábla érvényességét és ha történetesen a főútvonalon haladok tovább akkor a kereszteződés után egy újabb sárga tábla jelzi majd ezt.

kép

A betorkolló úttal szemben rendszeresen állnak autók, hiszen az útkereszteződés feloldja a tilalmat és az csak utána kezdődik újra.

Klubtag Számláló

9.235

Legfrissebb hír
A legújabb jogsi kódok

A kártya formátumú vezetői engedélybe bejegyezhető kódok jegyzéke.

8. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez

Érvényes 2017.01.01-től.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!