Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 9 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Utcajáró Megállás Járda

Utcajáró - VI. Hegedű utca

Megtekintve: 1559

A Hegedű utcából több olvasónk is beszámolt büntetésről, így végigsétáltunk ezen a területen.Érdekes szituációkra bukkantunk, ezeket szeretnénk megosztani veletek!

A Hegedű utca a Király utca és a Paulay Ede utca között található. Sétálva egy perc alatt végigjárható, tehát nem egy túl hosszú út.

A Király utca felől egyirányú, amit jól lehet látni ezen a képen.

Nemcsak a táblából tudhatjuk ezt meg, hanem az út szélessége is erre utal.

A fotón szintén jól észlelhető a "Gyermekek" veszélyt jelző tábla, szép sárga háttérben, ami azt jelenti, hogy ezen az úton az átlagosnál nagyobb gyerekforgalomra lehet számítani. Ami érthető is, hiszen mindjárt a harmadik házban található egy kollégium.

Ahogy ezt egy másik cikkben is olvashatod, ezen a helyen nem kötelező a sebességet 30 km/óra alá csökkenteni, hiszen nincs kiegészítő távolság jelzés a tábla alatt. Bár a helyet ismerve, ezen a rövid, keskeny utcában, amúgy sem lehet kettesnél magasabb fokozatban, tehát túl gyorsan, végighaladni.


Az első érdekesség a Király utca felől jól érzékelhető, mégis sokan elrontják, ahogy a következő képen álló fehér kis furgon vezetője is.

A cikk folytatásához jelentkezz be!
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Kukucs407 | 2019.09.18

A Hegedű utca a 90-es években a Paulay utcából volt egyirányú, és a Király utca felé lehetett kihajtani. Itt volt egy iskola, ezért maradt kint a Paulay utca felől a gyerekek tábla. A jelezett forgalmi rendet a 2000-es évek elején vezették be.4

Fischer István | 2015.05.07

Miért kell az autósnak még rejtvényfejtőnek is lenni? Vajon meddig tart a sárga vonal? Van úgy, hogy alig látszik. Miért nem oda teszik a táblát ahol a parkolási zóna valóban kezdődik? A "kinnfelejtett" táblákat pedig a köztereseknek büntetni kellene, mint az autósokat! Nagyon sok van belőlük. A rendőrök pedig képesek ott kaszálni.

gyeli | 2014.12.05

Köszönöm :)

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

7.583

Legfrissebb hír
A legújabb jogsi kódok

A kártya formátumú vezetői engedélybe bejegyezhető kódok jegyzéke.

8. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez

Érvényes 2017.01.01-től.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!