Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 2 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

KRESZ Kommandó

Na most akkor ez hogy is van?

Megtekintve: 1309

Köszönet Berlai Gábornak a Kékestetőn készített fényképéért.

Neki köszönet, mi meg törhetjük a fejünket, vajon mit is jelenthet ez így?

 


 

 

A cikk folytatásához jelentkezz be!
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

gazso | 2017.07.08

A zsákutca is kétirányú, a tábla a kivételektől eltekintve a mindkét irányban való közlekedést tiltja, teljesen helyesen.

Zahorán Gyula | 2017.06.07

Nincs külön behajtást tiltó tábla, attól függően, hogy átmenő út, avagy zsákutca, eddig OK. A hiba az, hogy a STOP tábla kereszteződés előtt érvényes, a többi pedig útszakaszra vonatkozik, amit kereszteződés felold. Tehát tuti szét kéne bontani 2 oszlopra. (Hogy ki-mikor vizsgázott, hogyan tanulta valamikor, tök mindegy. Sajnos "magyarországunkban" nagyon jellemző, hogy nem követik a változásokat...)

Attila7 | 2015.09.09

Én így hirtelen 1 értelmezést látok.
Egy olyan útszakasz következik, ahol van pl. egy iskola, ahová beengedik a járműforgalmat, de a iskola után meg egy pl. családi házas lakónegyed van, ahová meg nem akarják már beengedni a járműveket. Ezért az iskola után kitesznek lakó-pihenő övezet táblát, ahová ugye csak célforgalommal lehet behajtani a kifejezetten odamenőknek. (És az utca túlsó végén szintén kint van a lakó-pihenő övezet táblája.)
Tehát aki az iskolához megy, az készüljön arra, hogy vissza kell fordulnia, nem mehet tovább (neki szól a zsákutca), mert ő csak átmenne a lakónegyeden, nem odamegy, ha arra menne. Ezért kell az iskolából eljövet erre visszafelé jönnie, tehát neki szól a zsákutca.
Aki viszont a lakónegyedben lakik, az tudja, hogy számára nem zsák az utca, mert őneki joga van bemenni a lakó-pihenő övezetes táblán túl, hiszen ő ODA MEGY. És ha ő onnan el akar menni, akkor jöhet erre vissza is, de mehet tovább, és az utca túlsó végén hagyja el a lakó-pihenő övezetet az ott levő táblánál.
Az itteni célforgalmas piros szegélyes tábla pedig azért került ide, hogy az ez előtti útszakaszon (itt a hátunk mögött) keletkező parkolási igénnyel (pl. étterem, áruház) ne terheljék az előttünk levő (iskolás) szakaszt.
Kicsit összetett, de lehetséges. A példa az életből vett, csak egy-két funkció más, de a váza ilyen.

Győző51 | 2015.07.07

1971-ben vizsgáztam és úgy rémlik, hogy akkor a tábla jelentéseaz volt, hogy "Minden jármű forgalma tilos" 1976-ban volt egy nagyobb KRESZ módosítás és szerintem akkor változtatták meg a tábla jelentését.
Vagyis, ha elég régen tették ki, akkor még jó volt a tábla kihelyezés.
A jelenlegi táblákkal szerintem nem lehet korlátozni a behajtást, hacsak nem a gépjárművel behajtani tilos táblát tesszük ki, alátéve a kivételt.

juhaszgabor | 2015.01.11

Véleményem szerint az utcába behajthatok ha ott lakom , vagy oda szállitok árut .Az átmenő forgalom itt szóba sem jöhet , hiszen a zsákutcának nincs másik kijárata !

borbelytech | 2014.11.07

A zsákutcába is be kell néha menni! Behajtani tilos táblát nem rakhat ki, mert nem társítható a kivéve célforgalommal! A folyamatos közlekedést viszont valahogy gátolni kell. ( szerintem )

Wilfing Zoltán | 2014.11.06

A kivéve célforgalom felmentést ad,vagy nem?

Noobbela | 2014.11.06

szerintem nem mindkét irányból behajtani tilosnak rakták ki, hanem minden járművel behajtani tilos.

Ox | 2014.11.06

Végül is, itt bárhova megyünk, az "célforgalom"...

cslaci | 2014.11.06

Elképzelhető, hogy a másik végén van egy gyalogút, ahol kerékpárosok is szoktak járni, így azok sem jöhetnek ezen a szakaszon szembe, csak ha tolja a kerékpárját.

Udvardy József | 2014.11.06

Nagyon gyakori, hogy akkor is ezt a táblát rakják ki, ha egy iskolának, cégnek stb egy bejárata-kijárata van s így ez értelemszerűen zsákutca.
Az útszakasz egy része valamilyen ok miatt lezárásra került s így mindkét irányból ki lehet rakni ezt a táblát.

Új hozzászólás írása
További hozzászólások
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!