Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 9 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Taxi Mozgáskorlátozott Megállás

Mozgáskorlátozott taximegállóban

Megtekintve: 866

A minap ezt a levelet kaptam:

"Kedves Attila!
Olyan gondom lenne, hogy az egyik hétvégén az autómmal egy mozgássérültet szállítottam a Fővárosi Cirkuszba és ott a környéken nem sok szabad hely van. A Közterület Felügyelők megbüntettek minket, arra hivatkozva, hogy taxi állomáson álltunk meg. A mozgássérült kártyánk kint volt és a taxi állomás tábla ugyan kint volt, de a felfestés nem látszódott, hogy mettől-meddig tart. Addig álltunk, meg míg elkísértünk a Cirkuszig a mozgássérültet. Jogos-e a 10.000 Ft büntetés? Erre a paragrafusra hivatkoztak KRESZ 40. § (5) BEK. H PONT."

Sajnos azt kell mondjam, hogy jogos a büntetés, ugyanis a mozgáskorlátozottat szállító járművek minden olyan helyen parkolhatnak, ahol várakozni tilos, de a megállási tilalmakat figyelembe kell venniük.
A KRESZ szerint pedig megállóhelyen - és ide tartozik a taxi is - megállni tilos. Mivel a tábla ezt egyértelműen jelezte, felfestés hiányában is szabálytalan az itt tartózkodás.

 

Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Követési távolság | 2014.10.12

Tisztelt autos a helyszint nem ismerem de ha a járdára fel tudtál volna állni ugyanott akkor nincs búntetés ( 1t. 1.5.m félig a j. feltétellel.)

A KRESZPROFESSZOR | 2014.10.12

@Követési távolság
Azért ehhez még egy olyan tábla is szükséges, ami engedélyezi a járdán megállást.
De való igaz, hogy a járdán szabálytalan megállás esetén jóval kevesebb bünti jár, mint a mozgáskorlátozott parkolóban.

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!