Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 6 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Megállás

Megállni (várakozni) tilos, adott napon

Megtekintve: 861
2015-06-11 10:41:04

Egyre több helyen lehet találkozni olyan megállási, várakozási tilalommal, ahol a kiegészítő táblán a hét napjai találhatók.


Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy egyáltalán nem egyértelmű, hogy az adott szabály hétfőtől péntekig, vagy csak szombat-vasárnap van érvényben.

 

 

 

A cikk folytatásához jelentkezz be!
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Vilkas | 2016.05.27

Mert a megoldás nem a KRESZ-ben található, hanem a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről szóló 83/2004 GKM rendeletben, annak is a Mellékletének 24. pontjában:

"24.5. A napot és időszakot jelző kiegészítő táblán a hatályos napokat - neveik kezdőbetűjével -FEKETE alapon, a többi napot SZÜRKE alapon fehér betűvel kell jelölni."

Dredd | 2015.08.12

Ezek szerint csak számomra egyértelmű, hogy H-K-Sz-Cs-P -re vonatkozik a tiltás (logikusan is) míg Sz-V LE VAN SZÜRKÍTVE, tehát ha hirtelen ránézek egy ilyen táblára (több idő nem is nagyon van) ORDÍTanak a fekete kockák a szürkével szemben!
Aki ide ír használ számítógépet is - tehát végképp nem értem az értelem értelmezhetetlen problémáját! Ugye még sosem láttatok leszürkített - tehát nem aktív menüpontot egyetlen programban sem????? - szoftver ergonómia ;) tudományosan ki van találva - vezeti a szemet és többlet információt közvetít a színezés. Pl ezzel szemben: "Sz-Cs"...na akkor ez milyen intervallumot is jelent??? Szerdától Csütörtökig vagy Szombattól Csütörtökig??? esetleg szélsőséges esetben : Sz-Sz?? ;)
Ettől függetlenül természetesen el kell fogadni a szakértő véleményét, mivel "Valóban, a KRESZ-ben nincs ilyen értelmezés." - tehát a tábla szabálytalan... viszont azt majd -ahogyan Attila is szokta emlegetni- a bíróság fogja eldönteni adott esetben egy fellebbezés kapcsán ;)

kardosmarton | 2015.06.12

Ahhoz, hogy valaki agya felfogja ezt a táblaerdőt, nem lelassítania kell, hanem ki kell szállni az autóból, hogy megfejtse a rejtvényt. ha tudja..
A Várkert előtt, ugyanez, csak behajtani tilossal sz-v. Hétvégenként több száz fotó lesz a háromlábúval...

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

5.463

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!