Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 1 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Megállás

Megállni (várakozni) tilos, adott napon

Megtekintve: 2967

Egyre több helyen lehet találkozni olyan megállási, várakozási tilalommal, ahol a kiegészítő táblán a hét napjai találhatók.


Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy egyáltalán nem egyértelmű, hogy az adott szabály hétfőtől péntekig, vagy csak szombat-vasárnap van érvényben.

 

 

 

A cikk folytatásához jelentkezz be!
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

TaijiMaster | 2019.04.24

Engem egy ilyen tábla alatt büntettek meg egy munkanap áthelyezéses szombaton :)

Vas Dávid | 2018.03.30

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ma (nagypéntek, ami idéntől állami ünnep) parkoltam egy ilyen tábla (várakozni tilos, 10m, H-P, rakodási terület) alatt és elszállították a kocsit. Szerintetek ünnepnapra is vonatkozik hogy tilos pénteken állni, vagy a szombat vasárnap szabad az ünnepnapokat is magába fogalja?
Köszönöm

gazso | 2018.04.05

@Vas Dávid
Ha betű szerint értelmezzük a KRESZ-t (és mivel jogállamban élünk, nem sok más ötletem van, hogy máshogy lehetne értelmezni általában) akkor nem mindegy, hogy a tilalom hétfőtől péntekig vagy munkanapokon érvényes. A munkanapi tiltás nagypénteken nem érvényes, a pénteki az én olvasatomban sajnos érvényes.

Más kérdés, hogy az elcserélt munkanapokon és a ledolgozott szombatokon mi a helyzet a hét napjaival jelzett tilalmakkal, szerintem ott sem kell figyelembe venni a cserét a megállási/várakozási tilalmaknál, ami egyes munkanap szombatokon parkolási káoszt okozhat.

A fix napi titlásnak jellemzően a hét egy napjának adott napszakában lehet igazán értelme, az úttest takarítása érdekében.

Virus | 2018.03.31

@Vas Dávid
attól még más dolgozhat ünnepnapokon, a parkolás ingyenes a parkolóban ebben az esetben ez nem parkoló .ha van a tábla alatt időkorlátozás aszerint várakozhatsz

Vilkas | 2016.05.27

Mert a megoldás nem a KRESZ-ben található, hanem a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről szóló 83/2004 GKM rendeletben, annak is a Mellékletének 24. pontjában:

"24.5. A napot és időszakot jelző kiegészítő táblán a hatályos napokat - neveik kezdőbetűjével -FEKETE alapon, a többi napot SZÜRKE alapon fehér betűvel kell jelölni."

Dredd | 2015.08.12

Ezek szerint csak számomra egyértelmű, hogy H-K-Sz-Cs-P -re vonatkozik a tiltás (logikusan is) míg Sz-V LE VAN SZÜRKÍTVE, tehát ha hirtelen ránézek egy ilyen táblára (több idő nem is nagyon van) ORDÍTanak a fekete kockák a szürkével szemben!
Aki ide ír használ számítógépet is - tehát végképp nem értem az értelem értelmezhetetlen problémáját! Ugye még sosem láttatok leszürkített - tehát nem aktív menüpontot egyetlen programban sem????? - szoftver ergonómia ;) tudományosan ki van találva - vezeti a szemet és többlet információt közvetít a színezés. Pl ezzel szemben: "Sz-Cs"...na akkor ez milyen intervallumot is jelent??? Szerdától Csütörtökig vagy Szombattól Csütörtökig??? esetleg szélsőséges esetben : Sz-Sz?? ;)
Ettől függetlenül természetesen el kell fogadni a szakértő véleményét, mivel "Valóban, a KRESZ-ben nincs ilyen értelmezés." - tehát a tábla szabálytalan... viszont azt majd -ahogyan Attila is szokta emlegetni- a bíróság fogja eldönteni adott esetben egy fellebbezés kapcsán ;)

kardosmarton | 2015.06.12

Ahhoz, hogy valaki agya felfogja ezt a táblaerdőt, nem lelassítania kell, hanem ki kell szállni az autóból, hogy megfejtse a rejtvényt. ha tudja..
A Várkert előtt, ugyanez, csak behajtani tilossal sz-v. Hétvégenként több száz fotó lesz a háromlábúval...

Új hozzászólás írása
További hozzászólások
Klubtag Számláló

7.583

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!