Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 7 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Elsőbbségadás

Vétkes vagy vétlen?

Megtekintve: 1417

Tisztelt Kreszprofesszor Úr!

Szíves véleményét szeretném kérni az alábbi esetben: személygépkocsimmal védett útra kívántam kanyarodni balra (Galgamácsa, Egresi utcából a Petőfi utcába).


Balról egy autóbusz érkezett, mely megkezdte a kanyarodást jobbra (tehát abba az utcába, ahonnan én kanyarodtam volna balra). Miután a Stop táblánál megálltam és meggyőződtem arról, hogy sem jobbról, sem balról nem érkezik olyan jármű, melynek elsőbbséget kellene adnom, megkezdtem a kanyarodást balra. Tettem ezt azért is, mert a busz szemmel láthatóan a kelleténél nagyobb ívben kanyarodott jobbra, így félő volt, hogy az autóm elejének ütközik. Hátra nem tudtam tolatni (segítvén a busz kanyarodását), mert mögöttem egy autóbusz állt.

A kanyarodást befejeztem, az autóm már párhuzamos helyzetben volt ahhoz az úthoz képest, amelyre én bekanyarodtam. Ekkor észleltem, hogy a kanyarodó busz oly nagy ívben végzi a manővert, hogy a hátulja átlóg az én (azaz a jobboldali) sávomba, s ha folytatom a haladást, elkerülhetetlen lesz az ütközés.

Ezért amennyire lehetett, az út jobboldalára húzódtam és megálltam, a busz mindeközben folytatta a kanyarodást, s sajnos a bal hátulja végighúzta a baloldali hátsó ajtómat, s a mögötte lévő elemet.


Rendőri helyszínelést kértem.
Az eset áprilisban történt, júliusban kellett megjelennem a rendőrségi meghallgatáson, melynek valószínűsíthető eredménye szerint én voltam a vétlen (hivatalos iratot nem kaptam), ellenben a busz vezetője fellebbezett, így bíróságra került az ügy. 3 hét múlva kell megjelennem meghallgatáson.

Jogi képviselő nélkül kívánok megjelenni, mert magam úgy érzem, valóban vétlen vagyok, de nagy örömmel venném az ön véleményét az üggyel kapcsolatban, esetleges tanácsait a meghallgatással kapcsolatban.

Szíves válaszát előre is tisztelettel köszönöm!


 

A cikk folytatásához jelentkezz be!

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!