Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 4 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Megállás

Tisztázatlan bírság

Megtekintve: 860

Tisztelt KRESZ Professzor!

Megbüntettek - úgy érzem, nem megalapozottan.
Helyszín: 1212 Csepel, Szent István út 4. körüli terület. Panel házak és köztük a tisztázatlan "jogállású" járda, gyalogos út...stb.

Soha sehol nem került egyértelműen meghatározásra, hogy hol lehet illetve nem lehet parkolni. Mindenki parkol, ahol tud.....


Erre ma, 2016. március 20. Vasárnap (!) reggel 7.28-as időponttal, egy helyszíni bírság nyomtatványt tettek a kocsimra, 10.000 Ft "értékben", amit csak délben láttam.

A kézzel írt szöveg: "Járdán parkolt, ott ahol azt tábla, vagy felfestés nem engedélyezi!

Na most a teljes környéken sehol nincs se tábla, se jelzett parkoló. Megnéztem, a többi autón nem volt papír. Máskor is parkoltam már itt, én is, más is.

Ami az egészben a bosszantó, a tisztázatlan helyzet, mert ha én tudom, hogy itt lehet, és ott nem, és megbüntetnek, az jogos, tudomásul veszem. De hogy itt és így ez mitől függ, azt még senki nem mondta el egyértelműen. Tartok tőle, hogy a pillanatnyi elhatározástól. Ilyen alapon minden nap minden autót meg lehetne büntetni. De hogy csak időnként, és csak egyet-egyet, az nem érthető.

Képet is mellékelek:
 

Érdekelne a véleménye, mert én nem igazán tartom korrektnek az eljárást.

Üdvözlettel: D.Zs.
 

 

 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Alpacino38 | 2016.05.17

Tisztelt Szakértő!

Egy iskola előtt szerettem volna hátramenetben parkolni velem párhuzamos parkoló helyre. (jobbra) Lassítás közben már kitettem a jobb indexem, az üres helyen egy autónyi helyet túlhaladva lassan megálltam, majd hátranéztem, egy teherautó állt mögöttem aki úgy 5-8 méterre volt tőlem, és kezdtem az üres helyre való hátramenetben történő tolatást. Ez a platós jármű elkezdett kielőzni, és az én autóm bal elejét eltalálta. Én Főként hátrafigyeltem, és csak azt vettem észre, hogy a másik sofőr elviszi a kocsim bal elejét. Hívtam a rendőröket, akik azt mondták, hogy én vagyok a vétkes mivel veszélyes hátrameneti tolatást végeztem. Nem szabadott volna megmozdulnom az úton amíg ki nem előz a teherautó. Csakhogy volt egy záróvonal is mellettem balról, amit 50-60 cm-el átlépett az engem kikerülő szándékozó sofőr. Gondolom a szembejövő forgalom miatt gyorsan visszaakart jönni a menetsávjába.
A rendőrök ennek ellenére (záróvonal ide vagy oda) engem marasztaltak el. Az ütközés nem az autóm hátulján, hanem bal elején történt. De minden hiába...
Érdeklődve olvasnám véleményét. Tisztában vagyok, hogy a kresz azt írja, hogy fokozottan veszélyes műveletet hajtok végre hátramenet alkalmazásával, de azt írja kis ideig parkolás esetében fenntartható a forgalom.
Köszönöm válaszát!

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!