Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 6 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Fényszóró

Szgk. ledes menetfény

Megtekintve: 785

Kedves KRESZPROFESSZOR!

Régóta motoszkál bennem, hogy mire jó az a menetfény?

Rendszeresen hallgatom műsorát a Klubrádióban. Az utolsó adásban érintették ezt a témát, de nekem van egy kérdésem.

Ismerek számtalan mellette szóló véleményt, amelyek mindegyikével egyetértek, de a nagy ellentmondást abban látom, hogy csak az autó elején van ilyen. Miért nincs záró fény is? Való igaz, hogy sokkal jobban látható egy autó ezzel a kivilágítással, de miért nem világít hátul is?

Számtalan olyan autót látni, amely lakott területen kívül is ezzel a világítással közlekedik, még autópályán is. Zárófény meg nincs. Energiatakarékosabb a tompítottnál, nagyon jól látható, de így teljesen logikátlannak érzem.


Nem régen vettem egy új SEAT LEON-t, totál ledes, de ennél sincs zárófény a menetvilágításnál. Szerintem ez egy elcseszett megoldás. Amennyiben osztaná véleményemet, akkor azt kérdezem, hogy miként lehetne elérni, hogy ésszerű megoldás szülessen?

Várom szíve válaszát.
Üdvözlettel:
Nagy Lajos Bp.
Ja, iszom minden szavát!


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

lajos502 | 2015.01.21

Kedves Kreszprofeszor!
Remélem, hogy jól értettem választ!
Tehát, ha bárki, vagy én, lakott-területen kívüli közlekedésben - nappal, nem korlátozott látási viszonyok között - csak a gépkocsim elején levő menetfényt használom, akkor teljes mértékben megfelelek a jelenlegi szabályoknak?
Sajnos nem egy olyan esetet láttam, amikor a lakott-területen kívüli úton/autópályán, esőben, sőt ködben is csak a menetfény használatával repesztett a tisztelt kollega.
/Gondolom, ez a klinikai esetek kategóriája!/
Üdvözéettel:
Nagy Lajos

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!