Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 6 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Várakozás Parkolás

Parkolási díj

Megtekintve: 938

Budapest II. kerületének belső részében 14:11-kor SMS-sel elindítottam egy parkolást, majd elfoglaltam helyem az Átrium színház 14:30kor kezdődött előadásán, amelynek vége 17:15 körül volt.

Telefonomat természetesen az előadás idejére kikapcsoltam. Amikor visszakapcsoltam a telefonomat, elhűlve láttam, hogy közben értesítettek, hogy 17:11-kor leállították a parkolásomat, majd autómhoz érve konstatáltam, hogy már meg is büntettek 4300 Ftra. 

A büntetést kifizettem ugyan, de nem hagyott és sajnos továbbra sem hagy békén a dolog, mert ezentúl nem szeretném sem állandó rettegésben tölteni az életem, sem állandóan a lecsendesített telefonomat lesni egy ilyen üzenetre várva, hogy annak ellenére hogy egy "kényelmi díj"-jal megfejelt parkolási díj -at fizetek, mikor kapok megint büntetést.

A neten utánanéztem, és azt találtam, hogy a dolog Önkormányzati hatáskörbe van utalva. Ezek szerint nekem egész Budapestre vonatkozóan naprakész ismeretemnek kell lenni a nagyon sokféle parkolási rendről? A neten keresgélve egyértelműen naprakész infót egyáltalán nem találtam ( lehet hogy volt köztük naprakész, de nem derült ki ez a státusz róla), másnap mérgemben visszamentem és megnéztem az órát, amin erre vonatkozó információ nem volt még apró betűvel sem ( pedig az SMS használata óta az órához nem is  megy oda az ember, csak a jól látható telefonszámot keresi...)


A parkolótársaságnál javasoltam, hogy az indulást visszaigazoló SMSt egészítsék ki a parkolási idő korlátjára vonatkozó infóval a lejárat előtt 15 perccel küldött helyett. Ez számítástechnikailag egész biztosan megoldható, tisztázza a jogi helyzetet, a szolgáltató informálja a szolgáltatás feltételeiről a felhasználót ( fogyasztóvédelem...), mindez valóban kényelmi szolgáltatás lenne a kényelmi díj ellenében. ( Kényelmi díjat szerintem nekem kellene kapnom, amiért a parkolótársaságnak megspórolom az óra használatát, az államnak a felesleges fémpénz használatát).

Megoldás lehetne minden órára a telefonszámmal megegyező olvashatósággal feltüntetni az időkorlátot is. (Az első korszerűbb és szerintem lényegesen olcsóbb megoldás)


Amennyiben jogosnak tartja véleményemet, kérem esetleg terjessze az ötletet, illetve amennyiben van valami, amit én rosszul látok, akkor kérem világosítson fel.

Köszönettel, Kreskay Edit, jogkövető állampolgár.


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!