Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 3 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Várakozás Parkolás

Parkolási büntetés!?

Megtekintve: 1599

Egy velem megtörtént esetről kérném a véleményüket:

Beadvány a hatóság részére:
"A csatolt képekkel szegélyezett útvonalon hajtottam be a parkolóba. Mire visszatértünk az autóhoz már egy csekk fogadott váratlanul (az általam csatolt képek tanúsága szerint váratlanul).
Én nem látom a fizető parkolót jelző táblát egyik képen sem, így kérném a pótdíj fizetésének törlését.
Kérném az itt leírt eset kivizsgálását ill. magyarázatát, ha az általam leírt véleménnyel az önök véleménye nem egyezik."


A válaszuk:
"Hivatkozással Részvénytársaságunkhoz írt levelére az alábbiakat közöljük:
A Szent László téren az Ipartestület székháza előtti fizető parkoló a Mezőkövesden kialakított négy korlátozott várakozási övezet egyikében helyezkedik el. A parkolás három irányból (Mátyás király út, a Gaál István utca és a Patak utca felől) lehet megközelíteni. Mindhárom helyszínen világosan fel van tüntetve a fizető zóna kezdete és vége, hiszen a parkoló kialakításakor kihelyezésre került három darab "várakozás csak a kijelölt fizető parkoló helyeken " kiegészítő táblával ellátott "korlátozott várakozási övezet" jelzőtábla. Tehát a zónán belül csak a várakozás céljára kijelölt (felfestett) helyeken lehet várakozni, amelyek értelemszerűen fizető parkolóhelyek. (A "zóna" táblát, csak a "zóna vége" tábla oldja fel.)

Kérjük fentiek szíves tudomásul vételét, és a pótdíj befizetését."


A kérdésem, hogy nem kellett volna egyértelműen a "fizető parkoló hely"-et jelölni, hanem elég ha csak a parkoló helyet jelölik.
--
Üdvözlettel:
K.A.


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Pető Ivett | 2016.05.01

Én arra gondoltam,hogy mivel a megállni tilos tábla tiltja a megállást a következő útkereszteződésig és esetleg addig van felfestett, fizető várakozóhely, akkor ellentétes a két tábla! Az egyik megengedi a várakozást a másik pedig tiltja a megállást!

Pető Ivett | 2016.04.30

Szerintem a fenti táblakihelyezés szabálytalan, mivel nem lehet egymással ellentétes jelentésű táblákat elhelyezni.
A megállni tilos és a korlátozott várakozási övezet tábla pedig ellentmond egymásnak.

A KRESZPROFESSZOR | 2016.04.30

@Pető Ivett
A korlátozott várakozási övezet tábla azt jelenti, hogy az adott zónában a parkolás feltételekhez van kötve, például fizetni kell érte.
Ettől még a megállásra vonatkozó egyéb szabályokat be kell tartani! Tehát nem parkolhatok a zebrán, kapukijáróban, kerékpársávon stb. Mintahogy a megállni tilos jelzés után sem tehetem ezt meg. Természetesen fizetés ellenében sem.
Ráadásul a megállni tilos tábla a kereszteződésig él, míg az övezete jelzés az övezet végéig, ami akár több kilométerre is lehet.
Tehát a két tábla, még így egy oszlopra téve sem, nem üti egymást.

Herczeg Géza | 2015.01.19

Elvi kérdés mert a büntetést már kifizettem csak még ugyan ott lakunk (32 éve) és nem is akarunk elköltözni. XII. kerület, Tündér utca. Kis forgalmú utcák, beláthatatlan kereszteződések és torkolatok. Az idők során a kocsis lakók száma növekedett, spontán módon kialakult!, hogy a keskenyebb útszakaszokon két kerékkel fölállunk a járdára a nagyobb teherautók, kukák, hótolók érdekében. 2014 őszén a házunk előtt három autót Közterületesek fölcéduláztak. Az utcában másik 10 járdán parkolót nem. ( Nem rólam szól a vicc, melynek poénja,...dögöljön meg a szomszéd tehene is.) Kérdésem: mi, autósok nem lehetünk kreatívak mások érdekében. Én ezt megfélemlítésnek érzem mivel az Istenhegyi úton táblákkal jelzik a járdán parkolás lehetőségét, amire a környékünkön a költségessége miatt nem tartunk igényt de az önálló gondolkodás jogára igen. Ha tévedünk, akkor tegyenek egy figyelmeztető cédulát vagy csöngessenek be... Tudom, hogy változott a Kresz de kéne különbséget tenni a szokásjoggal kialakult praktikus helyzetek és a Lenin körúti illem között. Üdv.: H. Géza

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!