Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 4 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Várakozás Útkereszteződés

Parkolás útkereszteződésben?

Megtekintve: 1242

Tisztelt Pető Úr!

A kérdésem a következő. A Paulai Ede és a Hegedű utca kereszteződésében parkoltam Kb 3 hete. Az ott szorgoskodó rendőr feljelentett az "úttorkolattal/útelágazással szemben-szabálytalanul várakozott" címmel. A Paulai Ede utcán álltam, ami a fényképen jelen esetben a Citroen típusú gépkocsi.

Bár ott mikor mondta a biztos úr, meg voltam győződve róla, hogy szabályosan parkolok, de most, hogy kijött a feljelentés és kezdtem ennek utána olvasni, már elbizonytalanodtam. mögöttem ugye a zsák utca és a várakozni tilos tábla, előttem pedig az egyirányú és a megállni tilos az út bal szélén. Egyik tábla hatálya alatt sem álltam. Én úgy tudtam, hogy T útkereszteződésben ha nem akadályozom a forgalmat, megállhatok.

Előre is nagyon köszönöm a válaszát!
Tisztelettel: S.Z.


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

AaaaA | 2018.10.07

Ebben az esetben nem probléma, hogy az autó a bal oldalon áll? vagy megvan az előírt 5,5 m?

Győző51 | 2015.07.08

A halk megjegyzésre kérdezem, hogy hol kezdődik a zsákutca? Nyilván ahol kitették a táblát, tehát a sötét autó a senki földjén parkol, mert nem egyirányú a kereszteződés, de nem is zsákutca. Akkor szerintem az első szabály lép életbe, vagyis lehet parkolni a kereszteződésben.

schuszi | 2015.05.07

Tisztelt Pető úr!

Az imént vettem át a rendőrségi határozatot, hogy megszüntették az eljárást. Jogosnak ítélte az előadó az indoklást, miszerint nem zavartam a forgalmat és így lehet parkolni T útkereszteződésben! Nagyon köszönöm a segítségét!

Üdvözlettel:

Schuster Zoltán

schuszi | 2015.04.16

Tisztelt Pető úr!

Gyakorlatilag ami szabálytalan lehet a parkolásban, arra nem hivatkozik a rendőri feljelentés. Megválaszoltam a kérésükre, hogy ki vezette az autót, és leírtam a szükséges hivatkozást az ő általuk meghatározott szabály sértésre. Kíváncsi vagyok lesz e büntetés, publikálom majd az eredményt.

Nagyon sokat segített, köszönöm a tartalmas válaszát!

csacsy | 2015.04.14

Tisztelt Pető úr!
Úgy gondolom helyesen és érthetően válaszolta meg a kérdést.
Ellenben, ha egyenrangú útkereszteződésben a képen látható módon parkol valaki, az egyenesen közlekedőt kikerülésre kényszeríti, amivel az autó a másik forgalmi sávba kerül, mintha előzne (ami tiltott ilyen kereszteződésben). Ha ugyanekkor egy másik gk a merőleges utcából jobbra kis ívben kanyarodik összeütközhetnek.
Ebben az esetben nehéz lehet eldönteni ki a hibás: a parkoló, vagy az őt kikerülő autó.

Lacite | 2015.06.01

@csacsy
Tisztelt csacsy!
Álló autót kikerülünk a kikerülés szabályai szerint, (jól irta) nincs olyan "mintha előzne". " Ha ugyanekkor egy másik gk a merőleges utcából jobbra kis ívben kanyarodik " akkor elsőbbséget is kaphatna jobbkéz szabály alapján.

Új hozzászólás írása
További hozzászólások
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!