Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 2 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Várakozás Mozgáskorlátozott Járda

Parkolás járdaszigeten mozgássérült igazolvánnyal

Megtekintve: 762

Mozgássérült igazolvánnyal parkoltam az Árpád fejedelem úton az úttest jobb oldalán az utat a parkolótól elválasztó járdaszigeten.

A közfelügyelet a KRESZ 40.1 §-ra hivatkozva megbüntetett. Átnézve a paragrafust semmi utalást nem találtam a tilalomra.

Kérdésem, hogy mozgássérült igazolvánnyal lehet-e ilyen esetben  parkolni.(Mozgássérült igazolvánnyal a járdán egyébként szabad parkolni!)

Talán fontos, de nem két közforgalmi utat, hanem az Árpád fejedelem utat és egy parkolót elválasztó járdaszigetről van szó!


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

95 | 2014.12.29

Mozgáskorlátozott igazolvány és a járdára hajtás.
A járdára hajtást több előírás írja körül.

Ezek egyike a tengelyterhelés 1 tonnában maximálása.

A tengelyterhelés olyan korlátozás, amely kötelező és nem felülírható semmivel, mert a felület, a szerkezet, vagy a járdák alatt vezető közművek, közműfedelek terhelhetősége miatt született előírás.
Tehát sem a rokkantkártyával rendelkező, sem a mentő, sem az orvosügyelet, sem a tűzoltó nem hajthat fel a járdára 1 T tengelyterhelés feletti járművel.
Nagyobb kárt is okozhat, mint amit elhárítani igyekszik: beszakad egy közműfedél, kiszakad egy gázelzáró, a megsüllyedt járda elszakít egy vízvezetéket, stb.

Kérem megnézni a jármű forgalmi engedélyét, és ha ott az F.1-es sorban 2000 kg -nál nagyobb számot talál a jármű vezetője, akkor eszébe se jusson a járdára hajtani semmiféle - csak általa - elháríthatatlannak tartott esetben!

Tehát rokkantigazolvánnyal is csak akkor szabad a járdán várakozni, ha - sok más előírás megtartása mellett -, ha a jármű össztömege nem haladja meg a 2000 kg-ot!

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!