Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 3 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Várakozás Parkolás

Parkolás: fizetés vagy 4 óra ingyen?

Megtekintve: 1000

Tisztelt Pető Attila!

Tegnapi napon (11.21-én) Budapest, Fiumei út 11 sz. előtti (?) parkolóban kaptam egy bírságot arra hivatkozva, hogy nem volt jegyem.

Ami valóban igaz, mivel a parkolóba behajtáskor semmilyen tábla nem figyelmeztet arra, hogy a jelen parkolóban bármiféle jegyet kellene váltani, a parkolóhoz nem tartozik fizető óra.

A tábla jelzése szerint kihelyeztem a szélvédő mögé egy kis műanyag órát, amin a megállás idejét be is állítottam, mivel a parkoló előtti tábla a várakozás idejét 4 órában maximalizálja, azután jár a kerékbilincs. (nyilván azért, hogy ha addig nem ment el, azután se tudjon; logikus…)

A bírsággal kapcsolatban fölhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol annyit közölt a hölgy, hogy zóna szakaszok vannak, amit a kereszteződés nem old föl. Nos. Nem vagyok budapesti, de még csak környéki sem. Nem is szoktam Budapesten közlekedni, csak ritkán.

Akkor honnan kellene tudnom, hogy 5 sarokkal korábban parkolási fizető övezetet jelölt ki a kerületi parkolási szolgálat? És ha ilyen tábla ki is van helyezve, akkor az hatályát veszíti- e egy újabb, kedvezményesebb táblát követő útszakaszon? Honnan kell számítani a zóna határát? Arra az adott útszakaszra vonatkozik, vagy a tábla vonalától, a mögöttes területre, a tér minden irányában?

Válaszát előre is köszönöm!


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!