Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 9 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Útkereszteződés Megállás

Megállni tilos a kereszetződés előttt

Megtekintve: 1005

Tisztelt Pető Úr!

Én úgy gondolom, hogy a rendőr jogtalanul jelentett fel.

A kereszteződés feloldja a megállni tilos táblát. E tábla közvetlenül , vagyis kb 1 méterre a kereszteződés előtt van elhelyezve. Igaz, hogy egy parkoló van balra az autótól de attól az még kereszteződés ami táblával is meg van jelölve.
Egyetért Ön velem?


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

VLaciZ | 2017.08.09

A nehézséget az okozza, hogyan lehet teljes bizonyossággal megállapítani, hogy két út találkozásáról van-e szó, vagy egy út alakjának megváltoztatásáról, "kinövéséről". Az utóbbi értelmezés esetén egy szembe jövő járműnek a jobbratartási kötelezettsége alapján talán körbe kellene autóznia a parkolót? Ha nem tenné meg, akkor akár meg is lehetne büntetni?
Úgy tudom, hogy egy bírság esetén meg kell jelölni a pontos jogszabályi helyet, bizonyos kapcsolódó jogi magyarázatokra való hivatkozás nem tűnik elegendőnek. A KRESZ ismerete elvárható a közelekedésben részt vevőktől, a kapcsolódó háttér indoklások ismerete aligha.
Egy jelzőtábla értelmezésénél néha külön válik a legjobb megoldás megtalálása a büntethetőség lehetőségétől.
Abban az esetben, amikor az illetékes szereplő nem törekszik a világos és gyorsan felismerhető közlekedési jelzések kialakítására, akkor nem etikus a tévedésbe esett járművezetőt bírságolni, sokkal inkább az illetékest kellene célba venni. Itt konkrétan csak 1-2 liter sága festékre lett volna szükség az út szélére, hogy egyértelmű legyen a megállási tilalom kiterjedése.
Nem lehet tudni, mi itt a cél? Az, hogy ne álljanak meg itt az autók, vagy az, hogy lehessen bírságolni?

NagyPeti | 2017.06.24

Elvileg minden, ami gyalogosok vagy járművek közlekedésére szolgál, út. A céljától, hosszától függetlenül, tehát mindegy, hogy Debrecen megközelítését szolgálja, vagy a parkolóhelyekét. Rosszul látom?

A KRESZPROFESSZOR | 2017.06.24

@NagyPeti
Ez igaz, útnak út!

A kérdés, hogy egyazon útról van szó vagy kettőről. Mert ez utóbbinál beszélhetünk csak kereszteződésről.

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!