Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 4 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Útkereszteződés Megállás

Megállni tilos a kereszetződés előttt

Megtekintve: 270
2016-04-29 21:21:13

Tisztelt Pető Úr!

Én úgy gondolom, hogy a rendőr jogtalanul jelentett fel.

A kereszteződés feloldja a megállni tilos táblát. E tábla közvetlenül , vagyis kb 1 méterre a kereszteződés előtt van elhelyezve. Igaz, hogy egy parkoló van balra az autótól de attól az még kereszteződés ami táblával is meg van jelölve.
Egyetért Ön velem?


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

VLaciZ | 2017.08.09

A nehézséget az okozza, hogyan lehet teljes bizonyossággal megállapítani, hogy két út találkozásáról van-e szó, vagy egy út alakjának megváltoztatásáról, "kinövéséről". Az utóbbi értelmezés esetén egy szembe jövő járműnek a jobbratartási kötelezettsége alapján talán körbe kellene autóznia a parkolót? Ha nem tenné meg, akkor akár meg is lehetne büntetni?
Úgy tudom, hogy egy bírság esetén meg kell jelölni a pontos jogszabályi helyet, bizonyos kapcsolódó jogi magyarázatokra való hivatkozás nem tűnik elegendőnek. A KRESZ ismerete elvárható a közelekedésben részt vevőktől, a kapcsolódó háttér indoklások ismerete aligha.
Egy jelzőtábla értelmezésénél néha külön válik a legjobb megoldás megtalálása a büntethetőség lehetőségétől.
Abban az esetben, amikor az illetékes szereplő nem törekszik a világos és gyorsan felismerhető közlekedési jelzések kialakítására, akkor nem etikus a tévedésbe esett járművezetőt bírságolni, sokkal inkább az illetékest kellene célba venni. Itt konkrétan csak 1-2 liter sága festékre lett volna szükség az út szélére, hogy egyértelmű legyen a megállási tilalom kiterjedése.
Nem lehet tudni, mi itt a cél? Az, hogy ne álljanak meg itt az autók, vagy az, hogy lehessen bírságolni?

NagyPeti | 2017.06.24

Elvileg minden, ami gyalogosok vagy járművek közlekedésére szolgál, út. A céljától, hosszától függetlenül, tehát mindegy, hogy Debrecen megközelítését szolgálja, vagy a parkolóhelyekét. Rosszul látom?

A KRESZPROFESSZOR | 2017.06.24

@NagyPeti
Ez igaz, útnak út!

A kérdés, hogy egyazon útról van szó vagy kettőről. Mert ez utóbbinál beszélhetünk csak kereszteződésről.

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

4.923

Legfrissebb hír
Baleset a keresztező kerékpárúton

Szomorú baleset történt Lajosmizsén, ráadásul egy 13 éves kislányt okolnak érte. Pedig most az eljáró hatóságnak nincs igaza!

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!