Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 7 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Megállás KRESZ

Közúti igazoltatás új rendje?

Megtekintve: 801

Tisztelt Címzett!

Kérem tájékoztatását az alább leírtakról.

Rövid történet: A napokban személyautóval közlekedtem közúton,azt észleltem,hogy mögöttem egy rendőrségi autó minden megkülönböztető jelzését használva közeledik felém

Én irányjelző jobbra lassítok, lehúzódok, de nem álltam meg. A rendőrautó nem előzött meg, mögöttem égtelen szirénázva villogva. 

Gondoltam valami nem stimmel, talán a tetőcsomagtartón szállított árú szabadult el. 
Ekkor a rendőr urak elég erélyesen lekaptak,hogy nem álltam meg mikor ők villogtak, meg szirénáztak. 
 

Töredelmesen bevallottam, hogy 1968-ban vizsgáztam azóta nem olvastam az új KRESZ-t, hasonló ellenőrzési módot csak a nyugati filmekben láttam.

Másik kifogás: Nem megfelelően van rögzítve az árú a tetőcsomagtartón. Egy rotakapát szállítottam, 16mm vastag kötéllel volt rögzítve, az intézkedő rendőr szerint KEVÉS!  Elszakadhat.

Kérdéseim:

Honnan tudom,hogy a megkülönböztető jelzését használó rendőrautó valahová siet, ezért lehúzódom, elengedem, de nem állok meg, vagy éppen igazoltatni akar és meg kell állnom.?

Ki határozza meg, hogy a rakományom biztonságosan rögzítve van, ha a rendőr szerint, nem jó, szerintem pedig megfelelő.? 

Vitának helye nem lehet,mivel rajta van az egyenruha. Hol találom meg a KRESZ új szabályát, hasonló közúti ellenőrzésekről?

Válaszát köszönöm.


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Győző51 | 2015.07.13

A rendőrautókat felszerelték kamerával, ami rögzíti a rendőrautó előtt történteket, így nem lehet őket bármivel megvádolni. Egy bibi van, hogy a kamerák felszerelésével egy időben nem módosították a KRESZ-t. Ha a rendőrautóból szabályosan állítják meg az autót, akkor semmit sem lát a kamera, mert előre néz, a delikvens meg hátul van. Csak akkor tudják felvenni az intézkedést, ha szabálytalanul állították meg az autóst. Valahogy össze kellene hozni a jogszabályt az élettel és a berendezéssel!

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!