Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 3 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Fényszóró

Kivilágítási kötelezettség

Megtekintve: 1358

Az utóbbi időben, amióta már nem kötelező az izzókészlet (sokak szerint nem is lehetséges az izzó csere csak szervizben ). Jól láthatóan a járművek egy harmada de lehet, hogy több nincs megfelelően kivilágítva.

Van hogy csak a rendszám de van, hogy akár mindkét oldali tompított, vagy hátsó fény hibás.
Véleményem szerint ez van annyira veszélyes, főleg autópályán, mintha nem lenne képes 70-el haladni. Már csak azért is mivel sokszor a 80 körüli tempóval is így közlekednek, az igaz, hogy van a belsősávban akár 130 fölötti tempóval is.
Az autópályára való felhajtás feltételei között nincs erre szabályozás? Mekkora büntetésre számíthat akit mondjuk a fix kamera elkap így? Van  lehetőség ilyen esetben fényjelzést adni a vezetőnek? Kizárható a közlekedésből ilyen jármű?


A másik fele a kérdéskörnek a mostanában terjedő ledes menetfények (Gyári vagy utólagosan felszerelt). Sok esetben ezek olyan fényesek hogy a tompított is vakító de a féklámpa főleg nagyságrendekkel erősebb fényű. Ez főleg városban zavaró ahol pl. pirosnál méterekre áll előttem és tapossa a féket.
Ezek vizsgálja a közlekedési hatóság? bármit fel lehet szerelni, csak a tompított a megfelelő helyen legyen?


 

 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Gergely Katalin | 2019.04.06

Tisztelt KRESZPROFESSZOR!
Lehet, hogy nyitott kapukat döngetek, de azt tapasztalom, hogy nagyon elterjedtek a LED-es világítások az újabb autókon. A kérdésem az, hogy elegendő-e csak ennek a használata országúton, autópályán? Most nekünk ilyen világítással is rendelkező kocsink van, és elég régen vizsgáztunk, szeretnék szabálykövető lenni (ebben is). Tehát hol használható csak a LED-sor világításként? Köszönöm a választ.

levente76 | 2016.09.22

Tisztelt Kresszporfesszor!

Azzal kapcsolatban kérném a véleményét, hogy a minap vidéken, lakott területen kívül, zömében autópályán vezettem. Mivel ezt a típusú autót még nem nagyobb vezettem, ezért visszaúton nem biztos, hogy jól bekapcsoltam a tompított fényszórót.Kérdésem, hogy a szupertraffipaxok látják, hogy használok fényszóró, vagy sem?

A KRESZPROFESSZOR | 2016.09.22

@levente76
Én nem tudok ilyen esetről.
De lehet, hogy a VÉDA szeme mindent lát?
Kérem írja meg, ha jön valami! Köszi!

levente76 | 2016.12.17

@A KRESZPROFESSZOR
Nem volt büntetés emiatt.

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

7.583

Legfrissebb hír
A legújabb jogsi kódok

A kártya formátumú vezetői engedélybe bejegyezhető kódok jegyzéke.

8. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez

Érvényes 2017.01.01-től.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!