Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 7 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Fényszóró

Kivilágítási kötelezettség

Megtekintve: 1149

Az utóbbi időben, amióta már nem kötelező az izzókészlet (sokak szerint nem is lehetséges az izzó csere csak szervizben ). Jól láthatóan a járművek egy harmada de lehet, hogy több nincs megfelelően kivilágítva.

Van hogy csak a rendszám de van, hogy akár mindkét oldali tompított, vagy hátsó fény hibás.
Véleményem szerint ez van annyira veszélyes, főleg autópályán, mintha nem lenne képes 70-el haladni. Már csak azért is mivel sokszor a 80 körüli tempóval is így közlekednek, az igaz, hogy van a belsősávban akár 130 fölötti tempóval is.
Az autópályára való felhajtás feltételei között nincs erre szabályozás? Mekkora büntetésre számíthat akit mondjuk a fix kamera elkap így? Van  lehetőség ilyen esetben fényjelzést adni a vezetőnek? Kizárható a közlekedésből ilyen jármű?


A másik fele a kérdéskörnek a mostanában terjedő ledes menetfények (Gyári vagy utólagosan felszerelt). Sok esetben ezek olyan fényesek hogy a tompított is vakító de a féklámpa főleg nagyságrendekkel erősebb fényű. Ez főleg városban zavaró ahol pl. pirosnál méterekre áll előttem és tapossa a féket.
Ezek vizsgálja a közlekedési hatóság? bármit fel lehet szerelni, csak a tompított a megfelelő helyen legyen?


 

 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Gergely Katalin | 2019.04.06

Tisztelt KRESZPROFESSZOR!
Lehet, hogy nyitott kapukat döngetek, de azt tapasztalom, hogy nagyon elterjedtek a LED-es világítások az újabb autókon. A kérdésem az, hogy elegendő-e csak ennek a használata országúton, autópályán? Most nekünk ilyen világítással is rendelkező kocsink van, és elég régen vizsgáztunk, szeretnék szabálykövető lenni (ebben is). Tehát hol használható csak a LED-sor világításként? Köszönöm a választ.

levente76 | 2016.09.22

Tisztelt Kresszporfesszor!

Azzal kapcsolatban kérném a véleményét, hogy a minap vidéken, lakott területen kívül, zömében autópályán vezettem. Mivel ezt a típusú autót még nem nagyobb vezettem, ezért visszaúton nem biztos, hogy jól bekapcsoltam a tompított fényszórót.Kérdésem, hogy a szupertraffipaxok látják, hogy használok fényszóró, vagy sem?

A KRESZPROFESSZOR | 2016.09.22

@levente76
Én nem tudok ilyen esetről.
De lehet, hogy a VÉDA szeme mindent lát?
Kérem írja meg, ha jön valami! Köszi!

levente76 | 2016.12.17

@A KRESZPROFESSZOR
Nem volt büntetés emiatt.

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.842

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!