Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 5 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Parkolás Megállás Járda

Jogosan kaptam 10 ezer forint helyszíni birságot?

Megtekintve: 887

Miskolc Szentpéteri kapu 95. szám alatt jobb oldalon lehet parkolni ingyenesen, ez a parkoló a megyei kórház mellett van.

2014.10.03-án én bal oldalról álltam be a parkolóba "menetiránnyal szemben".

A kórházból kijövet vettem észre hogy a szélvédőmön egy feljelentés van,szabálytalan parkolás jelzővel. Azt szeretném kérdezni hogy ingyenes parkolóban menetiránnyal szembeni beállásért 10 ezer forint helyszíni bírság

Jogos-e?

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Levente M | 2015.06.06

Budapest VII ker Molnár ferenc téren parkoltam. Megbüntettek mert nem a menetirány szerinti jobb oldalon álltam meg. Az lenne a kérdésem, hogy jogos-e ez a bírság? Továbbá, hogy mit jelent az, hogy szaggatott vonallal elválasztva van egy-egy autó szélességű hely az út szélén, kérdés az is hogy ez az úttesthez tartozik-e illetve, hogy mi az hogy menetirány, ha áll az autó?
Válaszukat köszönöm!

A KRESZPROFESSZOR | 2015.06.08

@Levente M
http://kreszklub.hu/kreszforum/jogosan-kaptam-10-ezer-forint-helyszini-birsagot-/

walaky | 2015.03.08

Rendkívül veszélyes szituációkat is okozhat a szemben túlsó sávban parkolás éjszaka, eső után, gyenge közvilágításnál. Gyakran én is így parkoltam, mivel mindenki más is így csinálja, akkor nekem is szabad. Azonban egyik éjjel egy vihart követően az utcában elment a villany, és elinduláskor velem szemben is indulni készültek, ők is felkapcsolt lámpával. Akkor szabályosan parkoltam a jobb szélen, elindulva nem is nagyon gondolkodva ezen - valahogy ezt feltételeztem a másikról is. Szinte ösztönösen az ő jobb oldala felé indultam, hogy a szembe érkező fehér fénytől jobbra haladjak el, mivel normális esetben az út arra fele van. Mondanom sem kell, hogy arra nem volt út, hanem tőle balra, így csak pár centiméteren múlt az árokban landolásom. Szememmel akkor sem láttam semmit az árokból mikor már majdnem benne voltam. Nagy mázli, hogy szemből elindultak, hirtelen a lámpája fénye megvilágította nekem az út széli akadályokat, ezért megálltam.
Amiatt azóta nagyon haragszom a szemben parkolókra, már fel is tűnt, hogy minden este az utcánk olyan, mintha Nagy Brittania kis utcácskája volna, csak bal kormányos autókkal. Itt aztán tudna kaszálni a közlekedés felügyelet, egyetlen este legalább 300 ezret szedne össze ilyen bírságokból.

Kampf Géza | 2014.11.05

Tisztelt Professzor úr
Megint csak visszatérő példa és téma a kijelölt parkoló,ami ugye nem az úttest,hogy jutok el oda fel teszed a kérdést, hogy kanyarodhatok balra gondoljál bele mert a fent említett parkolóban én is azt mondom hogy szabálytalan volt a gépkocsivezető.De a felfestett és kijelölt parkolóban az elhelyezkedés véleményem szerint oly mindegy.
A kapu alj alá való behajtásnál is ugye át kell lepni a bal oldalt de az nem szabálytalan.
Álláspontom megint csak az mint a ki alakul gyakorlat szabályban kellene foglalni. Tesco,Obi, Praktiker,nem rendelkezik felette jogszabály hogy merre nézzen a gépkocsi eleje.
ÜDV KAMPF GÉZA

Németh István | 2014.11.07

@Kampf Géza
Kapubejáróba való bekanyarodáskor csak keresztezem a szembejövőt, bal oldalon parkoláshoz használnom is kell a szembejövő sávot, ami már nagyon nem jobbra tartás. Tehát, ahogy Professzor is írta, mit keresek a szembejövő sávban? (arra nem lehet hivatkozni, hogy én eleve azon az oldalon jöttem, csak egy kézifékes farolással álltam be? :) :) )

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!