Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 4 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Várakozás Rakodóhely

Futárkodás közbeni megállás

Megtekintve: 979

Tisztelt Pető Attila!

Autós ételfutárként dolgozom már lassan egy éve és több konfliktusom is volt a rend őreivel. Egyikből helyszíni bírság is lett, szabálytalan helyen való parkolás miatt.

A kérdésem az lenne, hogy van e megoldás arra, hogy pár percre megálljak és otthagyjam az autómat olyan helyen, ahol egyébként a KRESZ ezt tiltja?

Ugyanis naponta többször kerülök olyan helyzetbe, hogy megállni ill. várakozni tilos táblánál vagyok kénytelen leállni, mert ha van is parkoló az messze van, vagy nincs is szabad hely. Erre a helyzetre szeretnék valamilyen megoldást találni.


Segítségét előre is köszönöm!


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Buza Norbert | 2015.12.04

De mért is játszanának ki? Azért mert mondjuk az idős bolti úr/asszonyra figyelmesen beviszi a vizet még nem fog órákat ott tölteni.

dokkolo | 2015.02.13

pl. csak teherautó, rakodótárcsával már leszűkítené a játékos kedvűeket :)

dokkolo | 2015.02.11

Érdekes még, ha a várakozni tilos tábla alatt van egy kieg. tábla rakodással pl. 08-18. Sokszor szállítok árut a belvárosban, egy ilyen táblánál meg is kérdeztem a rendőröket, hogy mi a helyzet akkor, ha tényleg rakodok egy ilyen parkolóhelyen, viszont a boltba be kell vinnem az árut és bezárom az autót. Mondták, hogy ez büntetés a javából, még ha ki is rakom a parkolótárcsámat.
Kérdezném, hogy hogyan lehetne ezt ésszerűbbé tenni, ill. kérelmezni a kresz módosítást?
Tipikus hely a Bp. V. Kecskeméti u. 5.

A KRESZPROFESSZOR | 2015.02.12

@dokkolo
Azon töprengek, hogy a meglátásodat hogyan lehetne a jogszabályba beleilleszteni?
Mert ha megengedjük, hogy a járművet rakodás közben el lehessen hagyni, akkor boldog boldogtalan erre hivatkozva parkolna itt, függetlenül attól, hogy rakodunk-e vagy sem. Te is írtad, hogy "ha tényleg rakodok..."
Tehát biztos lenne, aki tényleg nem rakodna.
Ezért fogadott le az a helyzet, hogy valaki a kocsinál legyen. Tudom, egyszemélyes áruszállításnál ez nem megoldás, de nincs olyan ötletem, amit az "élelmesek" nem játszanának ki.

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!