Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 3 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Útkereszteződés Kanyarodó főútvonal Főútvonal

Főútvonal tábla kereszteződés előtt vagy után?

Megtekintve: 1460

Szlovákiai származású vagyok és azt figyeltem meg, hogy Szlovákiában az útkereszteződés előtt közvetlenül rakják ki a főútvonal jelző táblát, míg Magyarországon meg utána.

Gondolom a magyar logika az, hogy rákanyarodok egy útszakaszra, amit az elején főútvonalnak jelöl a sárga hegyére állított négyzet és az addig úgy is marad amíg egy újabb kereszteződésen át nem haladok. A kereszteződés ugye feloldja az előző tábla érvényességét és ha történetesen a főútvonalon haladok tovább akkor a kereszteződés után egy újabb sárga tábla jelzi majd ezt.

Mindenesetre rám bízzák, hogy emlékezzek rá majd a következő kereszteződésnél.

A szlovák logika gondolom meg az hogy amíg nincs kereszteződés addig tök mindegy, hogy főút vagy nem.


Akkor fontos bizonyosnak lenni abban hogy főúton vagyok vagy nem amikor beleszaladok egy kereszteződésbe azért közvetlenül oda rakják hogy tudjam, hogy hogy oldjam meg.

Szerintem a szlovák táblázás ebben a tekintetben biztonságosabb mert ott jelöl ahol az infót fel kell használnom, hozzá is voltam szokva és megdöbbenve tapasztaltam, hogy Magyarországon a kereszteződés után rakják ki ami nem sokat segít amikor éppen suhanok befele a kereszteződésbe.

Mi erről a véleménye? Csatolok egy szlovákiai képet. Köszönettel. Csaba

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

gazso | 2017.11.17

A magyar KRESZ pedig önmagában is kapcsolódó jogszabály. A főútvonal hatását érdemben a KRESZ nem írja le, azt a Közúti Jelzési Egyezmény, illetve az azt kiegészítő Európai Megállapodás teszi meg. Ld. a 2004. évi XCI. törvényt, ami az előbbi módosításait és az utóbbit kihirdette.

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!