Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 7 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Várakozás Parkolás

Fizető parkoló

Megtekintve: 793
2015-05-25 18:23:02

Mi oldja fel a fizető parkoló zóna hatályát?

Már látom a választ.. a zóna vége tábla.
Akkor miért ismétlik meg a fizető parkoló táblát egy útszakaszon kereszteződésenként?


Talán azért mert az útkereszteződés oldja a táblák hatályát?

Ha elfogadom azt, hogy parkoló zónába érkeztem pl. az Andrássy úton, majd tovább haladva, megkerülve a Hősök terét, ráhajtva az M3 kivezetőjére, majd rákanyarodok a Körvasútsorra, ezen az útvonalon  sehol sincs parkoló zóna vége tábla. Tehát ez fizetős még mindég ? Hát nem az!

Akkor a XIII. kerület Véső utca 4 szám előtt mitől lesz fizetős a parkolás? Mert a Váci úton valahol kihelyezték a fizetős zóna táblát? Vagy csak ad-hoc szerűen teszik ki a táblákat?

Ez most nekem 3300 Ft bírságot jelentene, de nem vagyok hajlandó befizetni.
A kérdésem az lenne, hogy melyik az a jogszabály, paragrafus, ami pontosan előírja ezen táblák kihelyezésének rendjét, módját, mert ebből kiderülhet, hogy igazam van vagy sem.
Köszönettel:
S. István


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

kispista | 2016.02.07

na most meg azonnal megtaláltam a hivatalos térképüket:
https://www.nemzetimobilfizetes.hu/articles/view/parkolas-zonak
Szóval a parkall.hu-t felejtse el mindenki, használjátok ezt a térképet.

kispista | 2016.02.07

hát én meg jól besz**tam a fent is belinklet térképpel, mert olyan helyen (frangepán u 29) hagytam a kocsim 1 hétre, ami térkép szerint nem fizetős. Plusz az utca elején nem volt parkoló övezet tábla, de a fenti válasz alapján nem is szükséges, mivel ahogy írjátok, a zóna elején kell csak tábla, pedig direkt megnéztem az utca elején, hogy van-e tábla, ezek szerint feleslegesen. Szóval 5 miki csomag várt a szélvédőmön... jó kis tanulópénz...

Egyébként van a nemzeti parkolási sápbeszedó társaságnak normális térképe az övezetekről? Csak mert én is csak ezt a parkall.hu-t találtam, hosszas keresés után, ami nem hivatalos térlép, így gondolom nem hivatkozhatok rá, vagy igen?

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

5.833

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!