Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 6 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Gyalogosok Buszsáv

Észrevétel buszvezetői szemmel

Megtekintve: 777

Tisztelt Kreszprofesszor!

A kérdésem a következő: tudjuk, hogy itt párhuzamos közlekedés van, azt is tudjuk, hogy a kijelölt gyalogátkelőhelyen a gyalogosnak már a szándékának is elsőbbsége van.

A szituáció a következő: mondjuk, hogy én a menetirány szerinti jobb oldalon érkezek a gyalogátkelőhöz egy nagy kék autóbusszal, olyan sebességgel, hogy kényelmesen megtudnék állni a zebra előtt, de mégsem teszem, mert a menetirány szerinti bal oldali sávban érkező személyautók szinte kényszert éreznek, hogy a lassító autóbusz mellett gyorsítva elszáguldjanak, mert úgy gondolják, hogy a megállóba érkezik az autóbusz pedig láthatóan kint van a gyalogátkelőhely jelző tábla.

Ezzel természetesen vállalom az estleges büntetést és a gyalogosok vérmérséklettől függő beszólását és mutogatását.

Nem látják a közlekedési szituációt, így azt sem tudják, hogy akár az életüket is én óvtam meg. Természetesen tudom, hogy erre a KRESZ szerint igazi válasz nincs, de szeretném felhívni a figyelmét a közlekedő társaknak és a gyalogosoknak is, hogy a hivatásos buszosoknak a szabályokon kívül is mi mindenre kell figyelniük az Ő  biztonságuk érdekében.Ha van véleménye a fent leírtakhoz, köszönettel veszem.

Tisztelettel: T.G.


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!