Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 5 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Behajtani tilos

Behajtani tilos célforgalommal

Megtekintve: 4631

Tisztelt Kreszprofesszor!

A békásmegyeri lakótelep hegy felőli oldalán lakom. Itt bőséggel létesítettek parkolóhelyet, 30 éve. Azóta "néhány" autóval bővült az itteni járművek száma, korántsem olyan bőséges a parkolóhely, gondolom ezért is van, hogy főleg a belső házak lakói beállnak/unk a házuk előtti utcába, ahová nem szabad, mert Behajtani tilos tábla tiltja. (A Rendőrség, ill. a Közterület Felügyelet kampányszerűen végig is bünteti egy évben legalább egyszer az ott parkolókat.)


Igen ám, de a mi utcánkban az egyik ház aljában van egy gumiszerelő műhely, elég szép forgalommal, ahová fentiek szerint úgy 20-25 éve minden kuncsaft szabálytalanul állt be!

Tavaly ősszel a környék összes parkolásra igénybe vehető helyét "felfestették", a belső utcákat kihagyva, ide hozzánk kitettek egy "Kivéve célforgalom" kiegészítő táblát a Behajtani tilos tábla alá, egyúttal "megcédulázták" a bent álló autókat, un. figyelmeztető cédulákkal,, miszerint menjünk máshová parkolni, mert ha élesbe jönnek és itt fognak, akkor végünk, szörnyű büntetésnek leszünk kitéve, mert a vonatkozó (sajnos nem tudom a jogszabály, rendelet számát) szerint vétséget, vagy szabályszegést, vagy bűntettet hajtjuk épp végre!

Mármost a "Kivétel Célforgalom" táblával kiegészített "Behajtani Tilos" tábla magyarázata a nemrég a Klubtól kapott könyv szerint:

"Ide behajthatsz, bármilyen jellegű úti céllal és azt nem kell utólag igazolni."

AKKOR EZ HOGY IS VAN?


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Dezső | 2018.08.15

Olyan utcában lakom, amelynek mindkét oldalán ki van téve a behajtani tilos tábla kivéve célforgalom felirattal.
Az utca közepén lévő ingatlanon lévő építkezés miatt az ott dolgozók az építkezés előtti utcán parkolnak egész nap, amellyel elzárják a közlekedést azon a szakaszon, tehát mindkét irányból zsákutcát képeznek a parkolás miatt. Kérdezem, hogy az egy sávos utcán szabályos-e az útlezárásos parkolás és, úgy lehet-e az utcában parkolni, hogy nem akadályozza a közlekedést.
A választ előre is köszönöm.

dr. Hajnalné Balogh Mária | 2018.03.15

Tisztelt Uram,
Érdeklődnék, hogy ha csak áthajok ezen az útszakaszon, mert a másik utcában van a munkahelyem, az uticélom miatt rövidebb a szakasz, akkor jogos-e a 30 e ft-os bünntetés?
Köszönettel:
HBM

gazso | 2018.03.21

@dr. Hajnalné Balogh Mária
Elvileg pont ez ellen akarták védeni a környéket a táblával...
Más kérdés, hogy csak meg kell állni valahol (nem forgalmi okból), és akkor papíron már szabályosan hajtasz át.

darvaskristof | 2015.02.05

Mi a helyzet akkor, ha egy "behajtani tilos, kivéve célforgalom" táblával megjelölt útszakaszon azért megyek át megállás nélkül, mert
1.) nem találtam szabad parkolóhelyet
2.) zárva volt az a parkolóház/udvar/egyéb, parkolásra használható ingatlan, ahova be akartam állni?

Fülöp Gábor | 2015.02.07

@darvaskristof
Fújd ki az orrod, máris volt célod! :-)

A KRESZPROFESSZOR | 2015.02.05

@darvaskristof
Ha megállít a rend éber őre, mert ő azt tapasztalta, hogy folyamatosan áthaladtál az adott útszakaszon megállás nélkül, akkor mondd el neki a fenti érveidet, hogy mi célból hajtottál be az útra.
Hogy elfogadja, vagy sem, az már más kérdés, de tény, hogy elég nehéz ezt innen is, onnan is bizonyítani. Ezért én inkább azt ajánlom, hogy állj meg egy pillanatra. Abból nem lehet vita.

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!