Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 2 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Megállás Gyalogosok

Az utasom kiszállna...de jó helyen?

Megtekintve: 890

Tisztelt Kreszprofesszor!

Sehol nem találom a kérdésemre a választ, ezért kérdezném meg Öntől is!
Személyautómmal minden nap az egyik barátomat viszem haza a munkából. Egy egyszerű egysávos körforgalomhoz érve, a körforgalom bejáratánál lévő gyalogosátkelőnél lenne legkényelmesebb az utasomnak kiszállnia.

Szabályosan járok-e el abban az esetben, ha a gyalogátkelő előtt megállok (indexelés nélkül), mintha gyalogost szeretnék átengedni, majd az utasom -kellő körültekintéssel- kiszáll és áthalad előttem a zebrán?

Amikor éppen nincs más gyalogos az átkelőnél, az autósok nem veszik jó néven, hogy kb. 3 másodpercre megállok előttük... Én sehol nem találtam erre vonatkozó tilalmat, de lehet, hogy én értelmezem rosszul a szabályokat.
Amennyiben ez nem szabályos, mi lenne a helyes megoldás?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:

Roland


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Győző51 | 2015.07.07

Szerintem szabálytalanul járt el a kérdésfeltevő, mert a zebra előtt megállni csak gyalogos átengedése miatt lehet. Tehát, ha nincs gyalogos a közelben, akkor csak 5 m-re állhat meg, így már nem tudja átengedni az utasát, mint gyalogost. Váleményem, szerint keressenek más kiszállási helyet, ha szabályosan akarnak eljárni.

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!