Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 8 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

Kerékpársáv Elsőbbségadás

Autósnak vagy kerékpárosnak van elsőbbsége?

Megtekintve: 932

Szeretném megtudni, hogy ilyen esetben mikor a kerékpár sáv elfogy azaz jelen esetben sárga szaggatott vonal lesz a folyamatos sárga vonalból és ezen szaggatott vonal kivezetésre kerül a járda vonaláig  és emiatt a kerékpáros az autósok részére fenntartott útrészre kell, hogy kijöjjön az eddig védett sávjából akkor az autósnak vagy a kerékpárosnak van e elsőbbsége  hisz ha a kerékpársáv megszűnik akkor ugye amennyire lehet jobbra kell tartson az autós is azaz a járda fele.

Amennyibe az autósnak van elsőbbsége akkor akár a kerékpáros meg is kell álljon amíg be nem engedik/el nem fogy a kocsisor, hogy besorolhasson!?

Várom válaszukat melyet előre is köszönök.


 

AKI VÁLASZOL: A KRESZPROFESSZOR

A válasz megtekintéséhez jelentkezz be az oldalra vagy regisztrálj ha még nem tetted meg.
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

gazso | 2016.11.09

Ebben a témakörben (is) az a legproblémásabb, hogy a járművezeztők hajlamosak elfelejteni, hogy az elsőbbségre kötelezett jármű az elsőbbséggel rendelkező járművet haladási irányának, sebességének csekély mértékű megváltoztatására kényszerítheti. Tehát utolsó pillanatokban rágyorsítással a kerékpárost megállásra kényszeríteni próbálni nem jó ötlet.
Nemrég más blogon volt kielemezve egy videóval rögzített eset egy kerékpárossal és egy csuklósbusszal, a csuklósbusz két rövid sarokkal a kerékpársáv megszűnése után csapta el a kerékpárost, ahol a sáv később össze is szűkült -- ráadásul a kerékpáros és a busz között a sáv megszűnésekor még nem volt érdemi sebességkülönbség.

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!