Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 3 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!

STOP tábla Elsőbbségadás

Értelmezhetetlen kereszteződés

Megtekintve: 2718

Az interneten terjeng az alábbi útkereszteződéssel kapcsolatos kép.
Ráadásul azzal a kommenttel, hogy az autósok többsége nem tudja, hogyan kell itt szabályosan közlekedni.

A cikk folytatásához jelentkezz be!
Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

sotka9 | 2016.03.15

Nyíregyházán van egy ilyen kereszteződés! De szerintem sima a szabály , első akinek nincs táblája, utána jobbkéz működik!

sotka9 | 2016.03.13

De létezik, Nyíregyházán a Média Márk előtti kereszteződés ugyanígy néz ki. Amúgy teljes egészében értelmezhető szerintem-első akinek nincs táblája-utána a sorrendet a jobbkéz szabály határozza meg. Tehát 2- az A, utána D és a C.

Kézi Róbert Ferenc | 2015.05.12

Tisztelt Pető Úr!
Tételezzük fel, hogy mindazok ellenére, hogy ilyen kereszteződés nem létezik, de egy tesztlapon mégis ezzel az ábrával találkozunk, akkor hogyan kéne megoldani? Igaz az amit kommentekeben olvastam, hogy a STOP tábla és a "MACKÓ" tábla egyenrangú, egyenértékű tábla? Köszönettel: Kézi Róbert

A KRESZPROFESSZOR | 2015.05.12

@Kézi Róbert Ferenc
Olyan létezik, hogy azonos úton egy kereszteződésben egymással szemben helyeznek el egy STOP táblát, illetve egy Elsőbbségadás kötelező jelzést.
Ebben az esetben sincs "erősorrend" közöttük, csak annyi, hogy a STOP-nál mindig meg kell állni legalább egy pillanatra.
http://kreszklub.hu/kreszforum/elsobbseg-a-stop-tablanal/

Nem tudom ki tette bele ezt egy teszt feladatba - egyébként tutti, hogy nem a hivatalos vizsgáról való, ott nincs ilyen -, de értelmetlen helyzeteket nem szabadna ilyen módon terjeszteni...

Kézi Róbert Ferenc | 2015.05.15

@A KRESZPROFESSZOR
Köszönöm szépen válaszát, maximálisan tisztázta, egyértelművé tette a felmerülő kételyeimet!

Maxi | 2015.05.12

Továbbá, ha D jelű járműnek STOP táblája van, akkor vele szemben is illene, hogy az legyen, de ez már igazán csak részletkérdés. :)

Új hozzászólás írása
További hozzászólások
Klubtag Számláló

6.325

Legfrissebb hír
Kinek van elsőbbsége?

Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak mondani az elsőbbségadás kérdésében.

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!