Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 2 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!
Útkereszteződés
kep

Szomorú baleset történt Lajosmizsén, ráadásul egy 13 éves kislányt okolnak érte. Pedig most az eljáró hatóságnak nincs igaza!

kép

A sebességkorlátozó jelzőtáblák az úttest teljes szélességére vonatkoznak. És bár lehetséges lenne a sávonkénti sebességkorlátozás, ezzel az útkezelők nem élnek.

kép

A kötelező haladási irány jobbra táblát olyasformán is le lehetne fordítani, hogy egyenesen és balra tilos tovább haladni.

kép

Vajon a Nagykőrösin, ahol 70 km/óra a megengedett, mennyivel mehetek egy kereszteződés után?

kép

Igaz, hogy egy parkoló van balra az autótól de attól az még kereszteződés ami táblával is meg van jelölve.

kép

Most, hogy kijött a feljelentés és kezdtem ennek utána olvasni, már elbizonytalanodtam. mögöttem ugye a zsák utca és a várakozni tilos tábla, előttem pedig az egyirányú és a megállni tilos az út bal szélén.

kép

A KRESZ 40. § 5 d. pontja szerint akkor tilos a megállás az úttestek széleinek metszéspontjától számított 5 méter távolságon belül, ha a közúti jelzésből más nem következik, és ha nem műszaki hiba okozta a megállást

kép

Az interneten sehol nem találtam jól értelmezhető magyarázatot vagy rajzot, hogy ebben az esetben mi minősül az "útkereszteződés metszéspontjának"

kép

Értelmezésem szerint a gyalogosok kereszteződésen áthaladását a járda egyenes vonalában a túlsó oldalra biztosítani kell a várakozó járműveknek, akkor is, ha a képen látható módon lekerekített a sarok!

kép

A szürke autóval parkoltam és megsértettem a :kresz 40.§(5)/d bekezdését.

kép

A kereszteződés ugye feloldja az előző tábla érvényességét és ha történetesen a főútvonalon haladok tovább akkor a kereszteződés után egy újabb sárga tábla jelzi majd ezt.

kép

A betorkolló úttal szemben rendszeresen állnak autók, hiszen az útkereszteződés feloldja a tilalmat és az csak utána kezdődik újra.

Klubtag Számláló

4.923

Legfrissebb hír
Baleset a keresztező kerékpárúton

Szomorú baleset történt Lajosmizsén, ráadásul egy 13 éves kislányt okolnak érte. Pedig most az eljáró hatóságnak nincs igaza!

KRESZ Kommandó

Fotózd le, ha valami érdekeset látsz!